010 - 4413111
Home » Wil jij aan of in je bedrijf werken?

Wil jij aan of in je bedrijf werken?


Bart de Kloedoor Hans Kieboom

Je bent ondernemer en bent vol energie begonnen. Je hebt je bedrijf zien ontwikkelen en daar heb je van genoten. Er zijn genoeg successen en mooie momenten om op terug te kijken. Maar in de loop van de tijd ben je ongemerkt toch meer slaaf in eigen huis geworden… In plaats van een bedrijf te hebben gebouwd dat zonder jou kan, zit je nu in een vacuüm. Je bedrijf kan niet zonder jou. Een situatie die je niet bevalt, maar je weet niet hoe of welke stappen je moet nemen om uit dit vacuüm te komen.

Mijn verhaal
Ik heb 12 jaar geleden Kieboom opgericht. Er waren meerdere redenen om dit te doen, maar een belangrijke reden was dat ik vrij wilde zijn om mijn eigen koers te bepalen. Samenhangend hiermee had ik zo mijn eigen ideeën over hoe mensen in organisaties te ontwikkelen, vanuit mijn passie voor mensen en achtergrond in het leiden van veranderingen.
Dit vertaalde zich door de jaren heen in een groeiend aantal klanten en relaties, diensten en groei van ons team. Door al deze veranderingen veranderde ook mijn rol binnen het bedrijf. Mijn rol bestond niet alleen meer uit ondernemen, maar ook managen, projecten leiden en zelf uitvoeren. Mijn aandacht moet nu ook meer uitgaan naar andere zaken en wil ik mijn bedrijf kunnen laten draaien zonder mijn aanwezigheid, dan zal ik stappen moeten nemen om hieruit te komen richting de toekomst.

Herkenning bij anderen
Ik herken dit proces ook - in meer of mindere mate - bij diverse ondernemers in mijn omgeving en klantenkring. Het liefste willen zij een bedrijf, dat zo ingericht is, dat het ook draait en winstgevend is zonder hen. De motivaties en situaties van deze ondernemers verschillen van elkaar. Zo ken ik ondernemers met een team van een handvol mensen, maar ook ondernemers met 15 tot 50 medewerkers die middenin dit vraagstuk zitten. Terwijl je bijna zou denken dat hoe groter het bedrijf wordt, alles zo is ingericht dat het schip ook doorvaart bij afwezigheid van de kapitein.

Bouwen aan vrijheid
Wij begeleiden ondernemers om een bedrijf te bouwen dat zo ingericht is, dat het ook draait zonder hen. In dit bouwen houden we sterk rekening met hoe zij erin zitten, hun unieke talenten, verlangens en toekomstdromen.
En we koppelen dit aan strategiebepaling en de noodzakelijke transitie-stappen. Zodat de ondernemer zijn handen vrij heeft om vooral te doen waar toe hij zich geroepen voelt….
En eerlijk is eerlijk: dit heeft meestal te maken met de vrijheid die hij nodig heeft om te ondernemen! Om aan iets te werken in plaats van er door opgeslokt te worden.

Inspiratie voor verdere stappen?
Wij inspireren doorlopend ondernemers. Ook laten we onszelf natuurlijk erg graag inspireren. Zo ga ik bijvoorbeeld 29 september a.s. naar het Ziglar Business Owner Event.

Dit unieke event met de sprekers Howard Partigde en Tom Ziglar wordt voor het eerst in Nederland georganiseerd. Het event richt zich op de ondernemers zoals ik hierboven beschreven heb. Als jij net als ik ondernemer bent en je wil meer aan je bedrijf werken in plaats van er middenin, dan zou ik het interessant vinden om met jou aan dezelfde tafel te zitten en ervaringen te delen. Geef je in dat geval ook op en laat mij even weten dat je ook gaat!

Hierbij mijn contactgegevens:
Email: hans@kieboom-training.com
Telefoonnummer: 010 4413111


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12