010 - 4413111
Home » Werknemers die werken vanuit hun kracht, geeft mooie resultaten!

Werknemers die werken vanuit hun kracht, geeft mooie resultaten!

 


Door Maya Koerts

Duurzame inzetbaarheid, investeer jij hier al in?

Door economische en technologische ontwikkelingen wordt er veel gevraagd van organisaties en werknemers. Veranderingen meemaken, aanpassen en leren zijn een aantal aspecten waar iedereen mee te maken krijgt. Hoe zorg je ervoor dat in deze veranderende maatschappij jouw werknemers met plezier naar hun werk blijven gaan? Werknemers die met plezier naar hun werk gaan, zijn meer betrokken, hebben een hogere arbeidsproductiviteit en een lager ziekteverzuim. Genoeg redenen dus om te investeren in je werknemers.

Investeren in je werknemers kun je op veel manieren doen. Hoe mooi is het als je investeert in duurzaamheid. De tijd dat je als werknemer één werkgever in je hele loopbaan hebt, is voorbij. De tijd dat je als werkgever geen veranderingen hoeft door te voeren, is voorbij. Investeer in je werknemers op de manier dat:

 - jij optimaal plezier hebt van je werknemers;
 - en dat je werknemers goed in de markt liggen, mochten ze op zoek willen of moeten gaan naar een andere baan.

Het begint bij bewustwording

In de praktijk kom ik regelmatig tegen dat werknemers niet weten te verwoorden wat hun unieke kracht is, wat hun talenten zijn. Welke waarde zij nu specifiek toevoegen. Hoe jammer is dat. Weet jij, als manager, welke talenten jouw medewerkers hebben? Op welke manier jij je medewerker individueel in zijn kracht kunt zetten? Op welke manier jouw team het beste functioneert? 

Investeren in een persoonlijk ontwikkelingstraject, investeren in een teamontwikkelingstraject gaat jouw bedrijf, jouw team zoveel opleveren. Als jouw medewerkers hun unieke kracht gericht inzetten, geeft dat bevlogenheid, inspiratie, arbeidsproductiviteit en mooie successen. Als bekend is wat de kern is van je kracht, kun je goed omgaan met veranderingen. De basis is bekend. Daaromheen kan er flexibel gekeken worden hoe die kracht ingezet kan worden in de veranderende omgeving. Het begint echter bij bewust worden wat ieders kracht is, wat ieders talenten zijn. 

Werknemers die werken vanuit hun kracht, geeft mooie resultaten!

Jouw organisatie groeit. Je medewerker groeit. Die groei kan dezelfde kant opgaan. Echter er kan ook een kloof ontstaan. In beide situaties geeft het jou en je medewerkers veel als men bewust is van hun unieke kracht en motivatie. Weten wie je bent, wat je wilt en wat je kunt is een goede basis om een nieuwe plek te vinden in de eigen organisatie die verandert. Stappen naar werk buiten de organisatie worden makkelijker en eerder gezet als er gehandeld wordt vanuit wie je bent. 

Wij zijn geneigd om meteen te zeggen dat we onszelf goed kennen. Toch komt het vaak voor dat er glazig naar mij gekeken wordt als ik vraag: Wat drijft jou om dit werk te doen? Wat is het liefste wat jij wilt bereiken? Waarin onderscheid jij je van anderen? Welke talenten zet jij in?

Wat zou een investering in duurzame inzetbaarheid jouw organisatie geven?

Veel werkgevers zijn het erover eens: werknemers zijn je belangrijkste kapitaal. Uit onderzoek blijkt dat gemiddelde personeelskosten tussen de 50% en 70% van de totale bedrijfskosten liggen. Het is interessant om te bekijken hoe goed je de waarde weet van je belangrijkste kapitaal. Wat zou het je geven als je investeert in de waarde van dit kapitaal? 

Graag gaan wij met jou in gesprek om te bekijken hoe je je medewerkers zoveel mogelijk in hun kracht kunt zetten. Ga genieten van bevlogenheid, betrokkenheid en mooie resultaten!

 


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12