010 - 4413111
Home » “We kunnen prima met elkaar praten…”

"We kunnen prima met elkaar praten..."


Bart de Kloedoor Astrid Schoormans

Komt u deze uitspraak bekend voor? Uiteraard wil ik niets af doen aan degene die dit zegt. Wel hoor ik regelmatig ook geluiden die erop wijzen dat er kennelijk niet voldoende werd gepraat of in ieder geval niet over de dingen die er echt toe deden.

Dat is een gemiste kans. Toegegeven: soms is het niet leuk om dingen te horen die eerder niet werden uitgesproken. Soms kan dat zelfs zeer pijnlijk zijn en is verandering niet te vermijden. En over het algemeen is men niet zo erg geïnteresseerd in verandering! Verandering wordt door de meeste mensen als iets bedreigends ervaren terwijl na afloop (en soms heeft dat even tijd nodig) men blij is dat er verandering is gekomen.

Praten is dus belangrijk. Recent mocht ik een mediation begeleiden, waarbij men ook van tevoren aangaf prima in staat was om samen over belangrijke onderwerpen te praten. Ondanks dat kwamen er tijdens het gesprek gebeurtenissen ter sprake, waarvan de werkgever niet wist dat die hadden plaatsgevonden of dat dit voor de werknemer een probleem was. In dit geval volgde een positieve wending: de werkgever ging aan de slag om herhaling te voorkomen en werknemer werd ingezet op een andere plek waar er beter rekening werd gehouden met zijn situatie.

Nog meer redenen nodig om een mediator in te schakelen? Bij Kieboom kennen we veel redenen uit ervaring. Door middel van gerichte begeleiding/mediation kunnen we veel voor u en uw werknemers betekenen. Met als doel het vermijden van te hoge kosten en tevens de relatie met uw werknemer goed te houden in het hele proces.

Ga eens het gesprek aan met een van de partners van Kieboom. Hoe groot, klein, complex of eenvoudig de situatie ook lijkt, een gesprek kan al enorm veel perspectief bieden!

Meer weten over de mogelijkheden van Kieboom? Kijk op onze website en neem contact met ons op.


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12