010 - 4413111
Home » Wat is jouw geintje? Is het misschien een seintje?

Wat is jouw geintje? Is het misschien een seintje?


Door Marco Heijstek

Echt zeggen wat ik wil? Wat ik diep van binnen nu echt van de ander vind? Ik vind het best lastig. Meestal hou ik het daarom maar voor me…. En toch heb ik ontdekt, dat er een manier is om die dingen wel te zeggen tegen anderen. Maar dan toch eigenlijk net niet….. 

Een geintje, een grapje of net even een opmerking op het randje. Iedereen weet dan wat ermee bedoeld wordt, maar niemand durft het echt tegen te zeggen, dat……

Een seintje

Je herkent het vast wel dat er in een groep dingen met een grapje gezegd worden, maar eigenlijk een onderliggende boodschap hebben. Met een lach en een geintje worden er seintjes uitgedeeld. Iets dat we in het echt niet eerlijk tegen elkaar durven zeggen. Maar met zo’n geintje eigenlijk stiekem toch wel. 

Een voorbeeld

Een recent voorbeeld. We zijn net begonnen met een workshop. Er wordt een korte uitleg gegeven over waar de koffie en thee te vinden is. Direct volgt er een opmerking van een dominante man in het gezelschap: “Nou, Barbara ik lust wel een koffie...” gevolgd door gelach uit de groep. Hij heeft de lachers op z’n hand en Barbara met een mond vol tanden… Wat bedoelt hij nu echt? Zou deze man bijvoorbeeld nog steeds de overtuiging hebben dat vrouwen voor de koffie moeten zorgen? Of dat Barbara - omdat zij de jongste in het team is - de anderen maar van koffie moet voorzien? Wat wil hij nu eigenlijk echt zeggen? Het was zeker niet de eerste keer dat deze vorm van onderhuidse communicatie in deze groep plaats vond. Ik deed daarom een interventie: “Je bedoelt dat zij als vrouw en jongste in deze groep verantwoordelijk is voor de koffie?” Nu zat hij met een mond vol tanden…. “Nee, nee zo bedoel ik het niet!” was zijn stamelende antwoord. “Maar wat dan wel?” vroeg ik. En toen bleef het stil… 

Een geintje, een seintje

Geintje-seintje… Toch eigenlijk bizar deze vorm van communicatie? En hoe vaak kom ik het niet tegen in groepen. Sterker nog ook in mezelf. Als mijn overtuigingen niet overeenkomen met die van de groep, dan maak ik maar met een grapje kenbaar wat ik er eigenlijk echt van vind. Of als ik het lastig vind om iemand aan te spreken op zijn gedrag, dan doe ik het maar met een geintje. 

Vertrouwen

Volgens mij heeft dit met vertrouwen te maken. Een gebrek aan vertrouwen in elkaar, maar meer nog in mijzelf. Er is onzekerheid. Vragen die bijvoorbeeld onderliggend spelen “is wat ik vind echt belangrijk?” of “doet het er toe?” maken dat ik er soms niet voor uitkom. Elke mening en suggestie doet er toe! Het geeft weer nieuw zicht of perspectief. Al wijkt mijn mening af van anderen, het draagt iets bij aan het grote geheel. Die overtuiging helpt mij om steeds weer te besluiten dat mijn mening of overtuiging er toe doet en de ander of groep weer verder helpt. 

Drie vragen

Maar hoe geef je onderbouwd je mening? Stel je zelf hiervoor drie vragen: 

  1. Welke gedachten en/of mening heb ik hierover? 
  2. Welk gevoel heb ik daarbij? 
  3. Zet de antwoorden van de eerste twee vragen naast elkaar. Stel jezelf dan de laatste vraag: wat wil ik dan eigenlijk?

Een ander kan mij geen zelfvertrouwen geven. Als mijn zelfvertrouwen groeit en ik verantwoordelijkheid neem voor wat ik vind, doet het er eigenlijk niet meer zoveel toe wat anderen daarvan vinden. Het grote gevaar is mijn waarheid als de enige waarheid bombarderen en geen ruimte meer te laten voor de ander. Andermans mening, gedrag of overtuiging degraderen als onbelangrijk of raar. Het gevolg? Een geintje is snel gemaakt… 

Apenrots

In groepen waar eerder over elkaar dan met elkaar wordt gesproken, daar zijn de geintje-seintjes het meest aanwezig. Er is zelfs een vorm van ruzie om de apenrots; wie de meeste en leukste geintjes kan verzinnen die zit op de spreekwoordelijke apenrots. Als je er dan iets van zegt als teamcoach krijg je standaard de reactie: “zo doen we dat hier.” Maar vraag je op de man af of het ze het ook echt leuk vinden… dan blijft het weer stil. Bijzonder toch?!

Durf ik?

Voor mij is het elke keer weer een spiegel: durf ik te zeggen wat ik vind? Durf ik oprecht en eerlijk te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor wat ik vind?! Durf ik dit in plaats van met een geintje toch weer een seintje te geven? Is dit een pleidooi voor geen geintjes meer onder elkaar? Nee, zeker niet! Om en met elkaar lachen is hartstikke gezond en nodig! Maar eerlijkheid duurt het langs, dus laat ik mijzelf serieus nemen en wat ik echt vind of wil niet met een geintje brengen!

 


Vanuit Kieboom werken wij met een multi-disciplinair team om organisatievraagstukken met betrekking tot mensen op te lossen. Van vraagstukken aan de instroom kant tot aan de uitstroom kant en alles wat daartussenin zit. Kijk op onze website en neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek. http://kieboom-training.com/contact/


  

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12