010 - 4413111
Home » Wat heb je nu eigenlijk echt aan loopbaanadvies?

Wat heb je nu eigenlijk echt aan loopbaanadvies?


Door Maya Koerts

Iedereen weet dat tevredenheid met je werk een belangrijke succesfactor is. Daarin investeren is dus van grote waarde. En dat kan op verschillende manieren. Een van die manieren is loopbaanadvies, maar wat heb je hier nu eigenlijk aan?

Investeren kan op verschillende manieren

Investeren in tevredenheid kan je in een organisatie op verschillende manieren doen. Onder andere een goede sollicitatieprocedure, overlegvormen, opleidingsmogelijkheden en loopbaanbegeleiding dragen bij aan tevredenheid. 

Veel rendement door loopbaanadvies

Als je investeert, wil je er echt wat aan hebben; je wilt een goed rendement. Omdat loopbaanadvies en -begeleiding veel rendement oplevert, richt ik mij in dit artikel op dit onderwerp. Uit diverse onderzoeken (o.a. door de Noloc, beroepsvereniging van loopbaanadviseurs) blijkt dat tevredenheid en betrokkenheid onder medewerkers groter is bij bedrijven die actief sturen op loopbaanbegeleiding. Tevredenheid en betrokkenheid hebben op hun beurt een positief verband met het behalen van resultaten. Periodiek loopbaanadvies levert sterk rendement op drie belangrijke gebieden, die ik hieronder verder uitwerk. 

  1. Uitdaging blijft aanwezig

Doordat je medewerkers weten wat hun talenten, motivatie en behoeften zijn, kunnen ze actief sturen op hun loopbaan. Ze zijn in staat om keuzes te maken, waardoor werkplezier blijft bestaan. Inzicht in ontwikkelingsmogelijkheden zorgt voor groei en uitdaging. Een ander belangrijk punt is onze maatschappij. Onze maatschappij zorgt ervoor dat de werkomgeving van werknemers steeds verandert. En intern zijn er reorganisaties, waardoor het werk verandert. De tijd dat medewerkers hun hele loopbaan bij een werkgever doorbrengen is voorbij. Loopbaanadvies zorgt voor duurzame inzetbaarheid. Je medewerkers weten niet alleen binnen de organisatie hun plek te vinden, maar ook daarbuiten. 

  1. Goed benutten van talenten en potentieel

Goed loopbaanadvies geeft je als leidinggevende inzicht in de talenten en potentieel van je medewerkers. Je kunt veel rendement behalen door de juiste personen op de juiste plekken te zetten. Je hebt tevens inzicht in het potentieel. Vaak is dit onzichtbaar en wordt het daardoor niet benut. Hoe jammer is dit? Wat laat je niet allemaal lopen?

  1. Voorkomen van vastlopers

Vastlopers, iedereen kent ze helaas wel. Vastlopers zijn mensen die niet tevreden naar hun werk gaan. Duurt deze situatie te lang dan is het gevolg lichamelijke en/of psychische klachten. Iedereen heeft de kans om een vastloper te worden. Heb je een vastloper binnen je organisatie? Succes, vaak kost het veel geld om deze situatie te veranderen. Het goede nieuws is dat jij, als leidinggevende, invloed hebt om dit te voorkomen. Zorg voor goede loopbaanbegeleiding! Goed loopbaanadvies kan veel ellende voorkomen. Je medewerkers krijgen inzicht en perspectief. Ze zien mogelijkheden hoe ze kunnen werken vanuit hun kracht en motivatie. Ervaren ze minder tevredenheid? Dan hebben zij perspectief hoe ze het tij kunnen keren. Dit perspectief zorgt voor beweging. Deze beweging voorkomt de nare gevolgen van vastlopers.

Investeer jij al in goed loopbaanadvies?

Het verbaast mij dat er nog veel bedrijven zijn die niet actief en structureel investeren in goed loopbaanadvies. Ik merk dat er pas nagedacht wordt als er een grote reorganisatie aan zit te komen of als de noodzaak van beweging bij medewerkers groot is. In mijn coaching merk ik dat stress en spanning een rol spelen bij de medewerker. Dit was niet nodig geweest. Door actief en structureel te investeren in loopbaanadvies zorg je er doorlopend voor dat je medewerkers in hun kracht staan en hun eigen regie op loopbaangebied kunnen pakken. Hoeveel winst levert dat je op? Inderdaad, er is een kans dat een goed gewaardeerde medewerker weggaat. Echter, dit risico weegt zeker op tegen de voordelen. Daarbij kun je medewerkers die toe zijn aan een andere werkomgeving moeilijk binnen het bedrijf houden. Vroeg of laat wordt de drang naar wat anders toch te sterk. En wat geeft het als je in een vroeg stadium weet dat iemand uitgekeken is op zijn functie? Dit is juist winst om deze ontwikkeling voor te zijn!

Ervaring

Ik coach veel mensen op loopbaangebied. Het resultaat is dat ik telkens weer zie is dat medewerkers zich bewust worden van hun talenten, interesses en behoeftes. Dit inzicht zorgt voor een toenemende motivatie en betrokkenheid. Op het werk nemen plezier en het neerzetten van mooie prestaties toe. Zowel managers als medewerkers zien de positieve impact van deze overzichtelijke investering. 

Wees dus slim, zet actief in op loopbaanadvies! Relatief voordelige interventie zorgt voor veel opbrengst en voorkomt problemen.

 

  


Vanuit Kieboom werken wij met een multi-disciplinair team om vraagstukken organisatie breed met betrekking tot mensen op te lossen, van instroom tot uitstroom en alles wat daartussenin zit. Kijk op onze website en neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek. http://kieboom-training.com/contact/ 


  

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12