010 - 4413111
Home » Waar ligt in jouw bedrijf het onbenutte potentieel?

Waar ligt in jouw bedrijf het onbenutte potentieel?


Door Hans Kieboom

Ons team is dagelijks betrokken bij mensen op het werk. Mensen beter leren werken, dat is   waar het om gaat bij ons. Wat we ook zien is dat grote dingen niet bereikt worden in als eenling…

Beter leren werken doe je daarom ook samen het beste. Wanneer je in het samenwerken het beste uit elkaar kan halen, dan stijgt ook het resultaat. Maar helaas ben ik er vaak getuige van dat het stille en onbenutte potentieel op dit gebied blijft liggen. Dat is zonde, want er is meer uit uit mensen te halen. Maar hoe werkt dat dan?

Duurzame ontwikkeling

Als je voor duurzame ontwikkeling van mensen gaat, dan ga je voor mensen die sterk in hun werk staan. Hier ligt een direct verband met het beste in mensen naar boven halen. Wanneer je het beste in mensen naar boven wil halen, moet je weten waar de unieke (combinatie van) kracht van mensen en hun teams liggen.

Ruimte geven

Er ligt een verantwoordelijkheid om hier dan ook ruimte aan te geven. Het team zal moeten werken aan de huidige omgangsvormen, dit zal niet altijd zonder slag of stoot gaan. Maar dit wordt beloond met mooie consequenties. De passie en het plezier waarmee mensen werken neemt toe. De creativiteit van de mensen komt veel meer uit de verf. Hierdoor zullen de resultaten verbeteren.

Onderzoeksresultaten

Onderzoeken laten zien dat:

1. Er een relatie is tussen de mate van passie en productiviteit.

2. 35% van de beroepsbevolking is niet enthousiast over het werk dat ze doen.

3. 22% van de beroepsbevolking is niet gepassioneerd en betrokken en 44% is wel betrokken bij de organisatie, maar niet gepassioneerd over het werk.

Waar ligt het stille en onbenutte potentieel?

In onze praktijk zijn deze onderzoeksresultaten herkenbaar en hier ligt dan ook het stille en onbenutte potentieel. Denk eens een moment na over je eigen situatie, team en/of organisatie:

1. Hoe is het momenteel gesteld met de passie, het enthousiasme en de betrokkenheid? Loop eens je mensen in gedachten langs.

2. In hoeverre ken jij je eigen unieke talenten(combinatie)? Kun je dit gemakkelijk benoemen of kost dit je juist (veel) moeite?

3. En in hoeverre ken je die van anderen? Hoe gaat dit benoemen je af? Makkelijk of lastig?

4. Onderken je ook de betekenis van deze talenten voor de manier van werken en de werkzaamheden die hier het beste bij passen?

5. Bouw je bewust aan een cultuur waarin mensen het beste van zichzelf en anderen (kunnen en mogen) benoemen? Een cultuur    waarin je geloof in elkaar en waardering voor elkaar hebt?

 

 


Actie nodig?

Hoe staat het met jouw reflectie op deze vragen. Vanuit Kieboom werken wij met een multi-disciplinair team om organisatievraagstukken met betrekking tot mensen op te lossen. Van vraagstukken aan de instroom kant tot aan de uitstroom kant en alles wat daartussenin zit. Wij kunnen dus helpen om concrete antwoorden op deze vragen te krijgen. Kijk op onze website en neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek. http://kieboom-training.com/contact/

 


  

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12