010 - 4413111
Home » Vader aan het hoofd van de directietafel

Vader aan het hoofd van de directietafel


Bart de Kloedoor Astrid Schoormans

Nederland telt enorm veel familiebedrijven. Met familie samenwerken in een bedrijf kan voor uitdagende situaties zorgen. Regelmatig komt dit ter sprake aan de mediationtafel.

Want wat gebeurt er als men er op zakelijk vlak niet meer uitkomt? Dit soort met elkaar verweven situaties zijn voer voor heftig oplopende conflicten binnen families, maar ook de bedrijven zelf. Oudere generaties staan niet zelden tegenover jongere generaties en dat zullen medewerkers ook merken. Naar wie moeten die loyaal zijn? 

Medewerkers kunnen daarmee het gevoel krijgen dat ze op eieren moeten lopen. De stress neemt toe, net als het ziekteverzuim. Intussen kan het bedrijf speelbal zijn van de krachten binnen de familie, wat de resultaten niet ten goede komt.

Juist in dit soort situaties kan mediation heel zinvol zijn. Bij mediation is er immers ruimte voor de zus of broer die in de ondergeschikte functie zit. Dan blijkt dat de rol in het oorspronkelijke gezin ook nu nog van invloed is of dat het buitenspel zetten van de zwager nog steeds een rol speelt. Praten is noodzakelijk om weer tot een gezonde situatie te komen. Daar heeft iedereen baat bij!

Kent u zo'n situatie? Denk dan eens aan mediation. Wij helpen graag.


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12