010 - 4413111
Home » Tips voor effectieve klantcommunicatie

Tips voor effectieve klantcommunicatie

Het is de kip met de gouden eieren. Het spreken van de taal van je klant. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Kort en krachtig drie tips die iedere verkoopadviseur, consultant en projectleider kan toepassen.

 

  1. Kies niet voor een standaard benadering

Vindt je het leuk om net zo aangesproken te worden als jouw buurman? Toch is dat wat we vaak doen in zakelijke contacten. We gaan er van uit dat iedereen hetzelfde karakter heeft en dezelfde werk- en levenservaring. Niet dus. Succesvolle verkoopcommunicatie is jouw inhoudelijke oplossing of algemene bedrijfspropositie vertalen naar de belevingswereld van iedere unieke klant. 

 

  1. Praat niet te snel over jezelf

Wel eens gesproken met iemand die helemaal vol is van zijn product, dienst of oplossing? Het is de snelste manier om klanten te frustreren. Effectieve verkoopcommunicatie begint bij praten over de behoefte en problemen van de klant. Verbaal, non-verbaal, bewust of onbewust; stem af op zijn of haar golflengte. Pas als je in de huid van je klant zit en zijn taal spreekt, is het tijd om joúw verhaal te vertellen. 

 

  1. Overschat nooit de kracht van kennis en argumenten

Inhoudelijke kennis en goede argumenten zijn niet genoeg om klanten te overtuigen. Een persoonlijke ‘klik’ is minstens zo belangrijk. De klant moet geloven dat wat jij te bieden hebt, het beste voor hem is. Dat betekent dat je onderliggende emoties en drijfveren van mensen moet leren herkennen. Zodat je daar op kan inspelen met je communicatie.

 

Meer tips nodig?

Kom je er met deze tips niet voldoende uit? Kieboom verzorgt praktische commerciële trainingen die afgestemd zijn op uw medewerkers en doelgroep.

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12