010 - 4413111
Home » Time management (1)

Time management (1)


Bart de Kloedoor Daan Schmidt

Toen ik mijn carrière begon als verkoper, kwam ik er al snel achter dat ik nooit had geleerd om mijn werk te organiseren. Noch op school, nog in mijn opleiding bestond er zoiets als het vak 'Time management' of 'Productiviteit'. Ook mijn collega's kampten zichtbaar met deze uitdaging. Een enkeling daar gelaten die van nature een talent bleek te bezitten om zijn of haar agenda goed te beheren.

Vreemd, dacht ik. We gaan aan het werk zonder precies te weten hoe we dat werk goed kunnen organiseren. Een functie omschrijving helpt. Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden (TBV's) ook. Essentiele onderdelen om je rol binnen een organisatie richting te geven, maar meer ook niet. Er is meer voor nodig om je werk goed te organiseren.

De afgelopen 19 jaar heb ik weinig andere onderwerpen zo uitvoerig bestudeert als 'time management'. Van een paar cursussen en trainingen tot en met tientallen boeken, webinars en ruim 100 artikelen. Het vakgebied heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De meeste mensen die wij in de praktijk tegenkomen zijn nieuwsgierig naar het onderwerp. Ze willen leren en ze hopen vooral antwoorden te ontvangen op hun dagelijkse frustraties, zoals;

  1. Ik plan mijn taken, maar ik heb geen idee waarom ik ze nooit af krijg, hoe zit dat?
  2. Mijn lijst met taken wordt niet korter, maar langer, wat kan ik hier aan doen?
  3. De vergaderingen die ik bijwoon duren te lang en kunnen volgens mij effectiever worden georganiseerd, hoe pakken we dat aan?
  4. E-mail is een plaag binnen onze organisatie. Ik ben er 2 uur per dag mee bezig. Is dat nou eenmaal zo of kan het ook anders?

 

Dit is slechts een greep uit de opmerkingen en vragen van managers en medewerkers die we dagelijks op ons afgevuurd krijgen. Toch is er ook weerstand tegen het onderwerp 'time management'. En dat is logisch. Ik kom in de praktijk vier redenen tegen waarom men huiverig is voor het onderwerp, ondanks de behoefte aan inzicht.

  1. Het tips & tricks syndroom. In het verleden heeft men weleens een boek gelezen of een cursus gevolgd, maar de inhoud kwam niet verder dan een paar trucjes die in de praktijk al snel verdampen wanneer de hectiek en de waan van de dag het overnemen.
  2. Het bedrijfsbelang domineert. Het boek of de cursus is aangeboden door het bedrijf of de organisatie en de medewerker proeft aan alle kanten dat het ze te doen is om het belang van de organisatie. Meer productie, meer verkoop, meer productieve uren. In plaats van een gezonde balans tussen enerzijds het bedrijfsbelang en anderzijds de behoefte van de medewerker om op een fatsoenlijke en plezierige wijze zijn of haar werk te organiseren.
  3. Onbekend maakt onbemind. Omdat we niet weten hoe het anders zou kunnen denkt men al snel 'zo doen we het hier al jaren'. Of 'het gaat toch prima zo, het is nou eenmaal druk'. Dit is een venijnige attitude omdat ze zich al heeft neergelegd bij de status quo.
  4. Het systeem probleem. Er is terecht een grote weerstand tegen het gevoel dat men weer een nieuwe methode moet omarmen. Weer een nieuw systeem moet implementeren in de werkwijze die geen rekening houdt met de persoonlijke eigenschappen en talenten van de medewerker of de dynamische omgeving waarin het werk plaats vindt.

 

Kieboom levert maatwerk. Of het nu gaat om individuele coaching op dit gebied of om een training voor een groep. We werken vanuit uw praktijk en vanuit uw situatie en behoefte. De komende nieuwsbrieven zullen we dieper ingaan op het onderwerp 'Time management'. Daarbij lichten we er steeds één onderdeel uit dat wij in de praktijk tegenkomen en waar u wellicht ook tegenaan loopt. Stuur de artikelen gerust door naar uw collega's. En heeft u de behoefte om er is over door te praten, bel of mail ons gerust voor een afspraak.


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12