010 - 4413111
Home » Stimuleer de betrokkenheid van je medewerkers met deze tips uit de praktijk!

Stimuleer de betrokkenheid van je medewerkers met deze tips uit de praktijk!


Bart de Kloedoor Hans Kieboom

De manier waarop onze klanten* gebruik maken van de in hun bedrijf aanwezige kennis en ervaring om nieuwe kennis te creëren, is door de jaren heen behoorlijk veranderd. Bovendien is doorlopende vernieuwing belangrijker en ook een vaster gegeven geworden..

Doorlopende vernieuwing

Om doorlopende vernieuwing binnen een bedrijf te borgen, is het noodzakelijk dat de medewerkers betrokken zijn. Betrokken bij zowel de organisatie als bij elkaar. Het zijn de medewerkers die door ondervinding en dagelijkse werkzaamheden beschikking hebben over informatie en kennis. Deze hebben zij nodig bij hun werkzaamheden en doen zij dan ook dagelijks opnieuw op. Het zijn dan ook de medewerkers die vaak precies begrijpen wat het effect is op de doelen en prioriteiten van de organisatie.

Wanneer je in staat bent de betrokkenheid van medewerkers te stimuleren, ben je ook beter in staat om te anticiperen en te reageren op (markt)ontwikkelingen.De betrokkenheid van de medewerkers is van invloed op de resultaten. Bijvoorbeeld voor de mate van de (verkoop)prestaties, productiviteit, kwaliteit, klantbetrokkenheid en winstgevendheid.

Stimuleer betrokkenheid!

Alhoewel je moeilijk betrokkenheid, motivatie en tevredenheid kan ‘maken’, kun je wel een klimaat creëren dat bevorderlijk is voor de medewerkers.
Veel van onze klanten* blijken behoorlijk goed in staat om de betrokkenheid van hun medewerkers te stimuleren.

Wat tips uit de praktijk van deze ondernemers:

  • Simpel maar effectief: geef het goede voorbeeld. Familieondernemers denken hierover veelal niet na. Betrokkenheid bij het wel en wee, ook bij de mensen is meestal een zeer vanzelfsprekende familiewaarde.
  • Dat brengt mij op het volgende punt: oprechte interesse in de mensen. Dit gaat verder en dieper dan gemiddeld, waardoor je de mensen leert kennen en weet wat zij belangrijk vinden. Maar ook wat hen bezighoudt op zakelijk en persoonlijk gebied.
  • Een aanstekelijk enthousiasme over ambitie of de visie die daardoor vaak wordt gecommuniceerd. Dit enthousiasme helpt bij het bereiken van de medewerkers.
  • Doordat zij enthousiaste communicatie van een toekomstperspectief vaak koppelen aan een natuurlijke interesse in de mensen, weten zij de doelen van de organisatie op informele wijze af te stemmen met de doelen van hun mensen.
  • Hoewel dit laatste punt ook vaak een verbeterpunt kan zijn bij onze relaties om verdere organisatiegroei mogelijk te maken: de ondernemers worden niet gehinderd door barrières in structuren, procedures e.d.

 * onze klanten zijn grotendeels ondernemers die middelgrote (familie)bedrijven leiden

Een interessant (breed) onderzoek over betrokkenheid van medewerkers wordt jaarlijks gedaan door Effectory. De resultaten van dit onderzoek zijn te lezen in een boekje wat je gratis kunt aanvragen op effectory.nl

Veel succes met het stimuleren van (een hogere) betrokkenheid van je medewerkers!


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12