010 - 4413111
Home » Per 1 juli veranderingen in het ontslagrecht

Per 1 juli veranderingen in het ontslagrecht


Bart de Kloedoor Astrid Schoormans

Het is al langer bekend, maar over een paar weken ook echt werkelijkheid. In plaats van de kantonrechtersvergoeding wordt de transitievergoeding geïntroduceerd.

De transitievergoeding moet straks vrijwel standaard betaald worden wanneer er afscheid wordt genomen van een medewerker. Hij is lager dan de kantonrechtersvergoeding. Daar tegenover staat dat het waarschijnlijk lastiger wordt om iemand te ontslaan. Er wordt namelijk strenger gekeken of er wel gegronde redenen zijn om tot een afscheid te komen. De mogelijkheid om bij de rechter in hoger beroep te gaan staat straks ook open terwijl dit voorheen niet kon. Kortom: meer onzekerheid gedurende een langere periode. Daar zit meestal niemand op te wachten.

Wilt u snel duidelijkheid tegen relatief lage kosten? Probeer dan eerst mediation. U heeft dan namelijk zo'n 70% kans dat u er met elkaar alsnog uitkomt. Let er wel op dat iedere mediator een ander stijl heeft. Kies een mediation waar u zich prettig bij voelt.

Nuchter, zakelijk, maar met een oog voor de mens er achter. Dat zijn de kenmerken van Astrid Schoormans, samenwerkingspartner van Kieboom. Met haar juridische achtergrond kan zij helpen om een duurzame uitkomst te realiseren zodat zowel werkgever als werknemer de blik weer op de toekomst kunnen richten. Meer weten? Ga naar onze website en neem contact met ons op.


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12