010 - 4413111
Home » Past een sollicitant ook in uw bedrijfscultuur?

Past een sollicitant ook in uw bedrijfscultuur?


Mogen we eens vragen hoe u nieuwe werknemers selecteert? Tien tegen één dat kennis, kunde, ervaring en een goed gevoel over de sollicitant leidend zijn bij het nemen van die beslissing. Uit ervaring weten we bij Kieboom echter dat dit geen garantie voor succes is.


Geen aansluiting vinden

Geregeld zien we dat de medewerkers geen aansluiting vinden bij hun nieuwe werkgever. Terwijl ‘zijn kennis en ervaring zo ontzettend goed passen bij het functieprofiel’ of ‘zij datzelfde werk al jaren succesvol heeft gedaan bij die en die organisatie’.


De invloed van uw bedrijfscultuur

Waar gaat dan mis? Bij de match met de bedrijfscultuur. Elk bedrijf heeft zo’n uniek DNA. Een meestal ongeschreven en vanzelfsprekende manier van dingen doen en omgaan met elkaar. Bijvoorbeeld een no-nonsense manier van communiceren, gekoppeld aan een relatief hoge inzet en doorzettingsvermogen om zaken voor elkaar te krijgen. Kortom: een ‘stevige’ cultuur die vraagt om medewerkers die tegen een stootje kunnen.


Hoe kan ik een cultuurclash voorkomen?

Door uw bedrijfscultuur als selectiecriterium op te nemen in sollicitatieprocedures. Dat gaat verder dan vragen wat een kandidaat van uw bedrijfscultuur en waarden vindt. Een sollicitant geef namelijk in meer of mindere mate wenselijke antwoorden.

- Test of een sollicitant bij uw bedrijfscultuur past met behulp van een talentenanalyse. Het aanwezige potentieel en de mogelijke valkuilen komen hierin naar boven waardoor een beslissing objectieve diepgang krijgt.

- Wees duidelijk over uw bedrijfscultuur en waarden. Zorg dat u ze zwart op wit heeft staan, zodat u hier scherp op kunt toetsen.

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12