010 - 4413111
Home » Ontelbare zaken aan je hoofd en ook nog beslissingen nemen?

Ontelbare zaken aan je hoofd en ook nog beslissingen nemen?


Bart de Kloedoor Hans Kieboom

Heb jij ontelbare zaken aan je hoofd en allerlei beslissingen die je moet nemen? Kan je je gedachten en gevoelens hierover gemakkelijk met je directe omgeving bespreken? Of ben je hierin juist terughoudend?

Veranderingen zijn voor veel organisaties aan de orde van de dag. En vooral hier zien wij in de praktijk een reserve die benut kan worden en een belangrijke behoefte die meer onderkent kan worden. Want bij veranderen staat immers het proces van leren centraal. En leren brengt vaak een gevoel van ongemak teweeg, omdat je tegen zaken aanloopt die nieuw en anders zijn. Je wilt er meester over zijn, maar dat lukt nu eenmaal niet altijd (direct).

Hier komt de natuurlijke behoefte aan interactie met de omgeving om de hoek kijken. Een behoefte die ieder mens in meer of mindere mate heeft. En interactie is een essentieel component van (sneller) leren, dus ook heel belangrijk voor vooruitgang.

Maar niet iedereen - en vooral ondernemers, directeuren en managers - zoeken deze interactie ongeremd in hun omgeving. Terwijl hier wel een wezenlijke behoefte ligt die zowel persoonlijk als zakelijk winst kan opleveren.

Ben jij ondernemer, directeur of manager? Dan leg ik je graag wat gedachten voor, om even stil te staan bij dit onderwerp. Het zijn gedachten geïnspireerd door de praktijk van alledag:

  1. Denk jij aan alles en iedereen in de organisatie, behalve aan jezelf?
  2. Ben je terughoudend om zaken te bespreken met mensen die 'ondergeschikt' zijn, omdat je sterk wilt zijn en een goed voorbeeld wilt afgeven?
  3. Voel je je geremd om je eigen was buiten te hangen vanwege de mogelijke gevolgen voor hoe de medewerkers dan tegen je aan gaan kijken?
  4. Wil je wel je gedachten en gevoelens bespreekbaar maken, maar ben je zoekende hoe je dit het beste kunt doen?
  5. Heb je de (sluimerende) behoefte om ook eens te klankborden over zaken, het liefst met een buitenstaander, maar doe je dit niet of onvoldoende?
  6. Is de uitspraak 'it is lonely at the top' op jou van toepassing?

 

Als een of meerdere bovengenoemde vragen door jou bevestigend kunnen worden beantwoord, liggen er mogelijk reserves die onbenut blijven. Deze hebben waarschijnlijk te maken met het beter zorgen voor jezelf en in het verlengde daarvan ook voor anderen(bijvoorbeeld de organisatie).

Dit zorgen voor jezelf gebeurt gewoon niet altijd. Met mogelijk serieuze gevolgen. We worden meer dan eens ingeschakeld terwijl iemand al vastgelopen is of men loopt al aan tegen de gevolgen in de organisatie, terwijl dit voorkomen had kunnen worden.

Beter is het om proactief en regelmatig tijd te reserveren. Door over jouw benaderingswijze(n) te klankborden met een externe deskundige die persoonlijk en zakelijk goed past en klikt:

  • Hij kent in de loop van de tijd jouw sterke en zwakke punten en ook die van de organisatie. Hierdoor is hij in staat precies die vragen te stellen die jou en de organisatie helpen het goede spoor te behouden.
  • Je gevoelens en gedachten worden bespreekbaar en het gevoel van alleen staan wordt bovendien in een ander licht gezet en anders ervaren.
  • Je blijft scherp en (mentaal) fit.

 

Misschien heeft het lezen van dit artikel herkenning maar ook meer vragen opgeroepen.
Neem dan gerust een contact op voor een vrijblijvend, vertrouwelijk gesprek.

Kijk op onze website en neem contact met ons op.


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12