010 - 4413111
Home » Onderzoek: hoe motiveer je iemand om te veranderen?

Onderzoek: hoe motiveer je iemand om te veranderen?


Ineffectief gedrag van medewerkers op de werkvloer. We hebben er allemaal mee te maken. Dat gedrag veranderen is echter lastiger dan het lijkt. Zelfs na duidelijke feedback en zelfs als we weten wat er moet veranderen en hoe dat moet gebeuren.


Hoe komt dat?

Vaak denken we dat mensen gewoon een hekel aan verandering hebben. Maar dat is niet zo. We hebben een hekel aan verliezen. En dus vermijden we verandering uit angst dat ons dat het ons ‘pijn’ gaat doen.


Wat werkt wel?

Het stellen van intrinsieke doelen die meerwaarde toevoegen aan verandering. Doelen die ons langdurig motiveren, passen bij onze persoonlijkheid en ‘pijn’ vermijden. Dat blijkt uit onderzoek van Martin Seligman.


Voorbeelden graag?

Denk bijvoorbeeld aan meer zelfstandigheid in het uitvoeren van taken, meer mogelijkheden om te adviseren en zelf ideeën of creatieve oplossingen te bedenken voor vraagstukken. Tijdelijke doelen – zoals een salarisverhoging – motiveren op lange termijn niet.


Wat betekent dat?

Als leidinggevende is het belangrijk om te ontdekken waar de natuurlijke aanleg en motivaties van onze medewerkers liggen. Op basis daarvan kunnen we ze helpen bij het stellen van de juiste doelen voor professionele ontwikkeling.


Wanneer zie ik effect?

Gedragsverandering is een zaak van de lange adem. Na het stellen van de juiste doelen zie je niet meteen resultaat. Maar op termijn zal je ontdekken dat medewerkers een vanzelfsprekende behoefte krijgen aan verandering.

 

Meer weten?

Kijk wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van professionele ontwikkeling.

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12