010 - 4413111
Home » Het is nooit te laat.

Het is nooit te laat.


Bart de Kloe


door Daan Schmidt

Aan het begin van dit jaar schreef ik mijn doelen op 2016. Het was 7 januari toen ik achter mijn bureau zat en tot drie doelen kwam. Dat is laat voor mijn doen. Normaal gesproken schrijf ik mijn doelen al rond de Kerst op. Dan heb ik meestal een paar dagen vrij en heb tijd om na te denken. Maar op 22 december 2015 is onze dochter Fabiënne geboren. Je kunt je voorstellen dat je dan met andere dingen bezig bent.

Doelen stellen

Ik geloof in het stellen van doelen, een punt aan de horizon waar je naar toe werkt. Doelen zijn iets anders dan voornemens maken. Voornemens komen vaak niet verder dan het uitspreken van een verlangen. Doelen daarentegen zijn stuk concreter. Ten eerste schrijf je doelen op, daarmee haal je het al meer naar je toe. Doelen maak je ook concreet door het te formuleren en door stappen te zetten richting je doel.

Enfin, daar schrijf ik mijn volgende artikel over. Voor nu wil ik een gedachte met je delen. Het is namelijk 13 september. Nog 3,5 maand en dan is 2016 zijn voorbij. Niets nieuws. Dat wist je namelijk al, maar welk gevoel bekruipt jou wanneer je je beseft dat het jaar zo snel voorbijvliegt?

Begin vandaag nog

Niet zelden spreek ik mensen die a) het gevoel hebben dat de tijd voorbijvliegt en b) daar niet blij mee zijn omdat ze nog zoveel doelen hadden, privé en zakelijk. Vandaar mijn vraag; hoe voel jij je bij het besef dat het jaar bijna voorbij is gevlogen?

Welke doelen heb jij aan het begin van het jaar gesteld? Welk plaatje had je voor dit jaar? Is het gelukt? Of ben je goed op weg? In dat geval kan ik je wellicht feliciteren. Ga zo door.Het kan ook zijn dat je nog niet tevreden over je progressie? Heb je het gevoel dat er meer in zit, maar dat het er nog niet is uitgekomen? Wellicht door de waan van de dag. Door gebrek aan focus of omstandigheden die je hebben afgeleid.

Waar je ook staat vandaag. Het is nooit te laat. Het is nooit te laat om te beginnen. Begin nu. Begin vandaag. En wanneer je geen grote stappen kunt zetten, neem dan kleine stappen. Maar zet in ieder geval een stap. Er zijn maar twee richtingen ten aanzien van je doel. Je kunt dichterbij je doel komen door de stappen die je zet of je kunt verder weg van je doel komen door de stappen die je niet zet. Welke kant ga jij op?

Maak het overzichtelijk

Wat kun je vandaag doen om dichterbij je doel te komen? Je hebt nog 3,5 maand. De meeste mensen overschatten wat ze in een dag kunnen doen, maar ze onderschatten wat ze in een jaar kunnen doen. Schrijf je doel of doelen op. Maak een actieplan. Breek het in kleine stukjes en ga ervoor!

Zoals we bij Kieboom altijd zeggen dat we het beste uit mensen halen, haal ook het beste uit jezelf!

Daan Schmidt

PS Wil je als ondernemer het maximale uit jezelf en je bedrijf halen? Kom dan met ons op do. 29 september naar Hilton Royal Parc Soestduinen en werk een dag aan i.p.v. in je bedrijf! Meer informatie over dit ondernemersevent vind je hier. Kieboom heeft een mooie korting voor je. Reply op deze e-mail en vraag je kortingscode aan.

 

 


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12