010 - 4413111
Home » Mediation: zo logisch…

Mediation: zo logisch...


Bart de Kloedoor Astrid Schoormans

Als mediator heb ik de afgelopen jaren heel wat problemen mogen helpen oplossen. Ik houd mij vooral bezig met geschillen op de werkvloer. We praten met name over ontslag, disfunctioneren of ziekte. Maar waar het geschil ook over ging, er waren altijd verwijten op de achtergrond aanwezig die eigenlijk juridisch minder of niet relevant waren.

Beleidsvrijheid?

Een ondernemer heeft eigen beleidsvrijheid, maar regelmatig sprak ik met medewerkers die boos waren omdat er niet werd geluisterd. Een complete luxueuze verbouwing van een pand met hypermoderne apparatuur die amper gebruikt werd valt moeilijk uit leggen als amper een jaar later afscheid moet worden genomen van een groot deel van het personeel. Als offertes dan ook onder de kostprijs worden aangeboden en er niets met waarschuwingen wordt gedaan, wordt het zelfs extreem lastig. Dit werd regelmatig wel tot de beleidsvrijheid van de ondernemer gerekend.

Voorbeelden

Wanneer medewerkers niet goed presteren hebben alle betrokkenen er baat bij als het duidelijk is wat er over en weer van elkaar wordt verwacht. De meeste mensen zijn over het algemeen niet op hun sterkst wanneer zij kritiek krijgen op hun werk. Emoties verhinderen vaak een gesprek over achtergronden. Daarnaast klinkt nog regelmatig het verwijt dat disfunctioneren wordt aangegrepen om van een te dure medewerker afscheid te nemen bij economische malaise.

Ook ziekte is een moment waarop confrontaties naar voren komen. Speelt een medewerker toneel als er ineens een spalk om een hand zit waar die persoon op het eerste gezicht nog van alles mee kan doen? Veel vragen en frustraties zijn het gevolg.

Deze voorbeelden laten zien dat er achter het juridische verhaal nog een ander uitgebreid verhaal schuil kan gaan. Iemand die iets niet begrijpt zet daarnaast sneller de hakken in het zand dan wanneer dit wel duidelijk is.

Rol van mediation

Mediation biedt in veel gevallen de mogelijkheid om wel over vragen, twijfels en irritaties te praten. Dit komt doordat het vertrouwelijk is. Door openheid kan begrip ontstaan en kan samen naar een oplossing worden gezocht. Uiteindelijk is dat wat de meeste mensen willen. Logisch... toch?

Herkenbaar? Wilt u weten wat we hierin voor u kunnen betekenen? Neem dan vooral contact met ons op.


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12