010 - 4413111
Home » Mediation: snel duidelijkheid

Mediation: snel duidelijkheid


Bart de Kloedoor Astrid Schoormans

Heeft u ook een hekel aan voortdurende onzekerheid? Dat is bij mediation niet nodig. Bij geschillen op de werkvloer bepaalt u, samen met de ander, hoe snel gesprekken plaatsvinden. Niemand vindt een lange periode van onzekerheid prettig.

Mediation heeft een hoge slagingskans. Ongeveer 70% van de mediations komt tot een oplossing. Daardoor hoeven er niet onnodig meer uren aan een geschil besteed te worden. Wist u dat er bij conflicten gemiddeld drie medewerkers betrokken zijn en er tijd aan moeten spenderen? Meestal zijn dat ook degenen met een hoger uurtarief.

Met de komst van het nieuwe ontslagrecht dreigt de periode van onzekerheid alleen maar langer te worden. Dit komt ook door de mogelijkheid van hoger beroep die wordt ingevoerd. Als iemand het niet eens is met een beslissing kan er vanaf 1 juli naar een hogere rechter worden gestapt. Dit met het daarbij horende nadeel dat het nog langer duurt voordat een definitief oordeel bekend is.

Ziet u dit niet zitten, maar wilt u snel duidelijkheid? Schakel dan eerst een mediator van Kieboom in. Procederen kan altijd nog. Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12