010 - 4413111
Home » Mediation in het bedrijfsleven

Mediation in het bedrijfsleven


Bart de Kloedoor Astrid Schoormans

Mediation is in opkomst. Door in gesprek te gaan onder leiding van een neutrale buitenstaander is het mogelijk om snel tot een oplossing van een probleem te komen. Dit tegen relatief lage kosten. Door de neutrale blik van een mediator ontstaan mogelijkheden. Dit kan leiden tot een verbeteringsslag die kan worden gemaakt binnen uw bedrijf, maar ook tot een afscheid.

In geval van een afscheid komt onvermijdelijk het veranderende ontslagrecht in zicht. Door lagere vertrekvergoedingen wordt er minder snel tot ontslag overgegaan. De gevolgen voor werkgevers worden zwaarder. De stellingen van werkgevers dienen uitstekend onderbouwd te zijn, wil de rechter de arbeidsovereenkomst ontbinden.

Met mediation kunt u een ontslag voor zijn. Mocht u er toch niet uitkomen, dan vormt mediation een stevige aanvulling op uw stellingen. Het toont aan dat u er alles aan heeft gedaan om tot een oplossing te komen.

 

Wetsvoorstel

Momenteel is er een wetsvoorstel in voorbereiding om mediation verplicht te stellen voordat er naar de rechter kan worden gestapt. In de toekomst kan mediation dus een belangrijk hulpmiddel zijn voor uw personeelsbeleid.

Astrid Schoormans kan u hier meer over vertellen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met haar op. Zij helpt u graag verder.


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12