010 - 4413111
Home » Mediation, hoe begin je?

Mediation, hoe begin je?


Bart de Kloedoor Astrid Schoormans

Mediation op de werkvloer via Kieboom begint normaal gesproken met een verkennend gesprek. De mediator gaat samen met de betrokkenen rond de tafel zitten om kennis te maken en een overzicht te krijgen van wat er precies speelt.

In volledig vertrouwen
Al tijdens deze verkennende gesprekken kan duidelijk worden waar ruimte zit voor een mogelijke oplossing. In sommige gevallen blijkt dat beide partijen in hun denken eigenlijk al op één lijn zit, maar zonder dat men dit van elkaar weet. Zoals met alle gesprekken wordt ook met deze verkennende gesprekken vertrouwelijk omgegaan. Zodoende weet je als mediator soms dus al waar ruimte zit en waar niet, maar dien je dat voor je te houden. Het is immers van groot belang dat betrokkenen weten dat de mediator niet met hun informatie aan de haal gaat. Alleen wanneer dat mag en het moment past, kan informatie worden prijsgegeven.

Aftasten en oplossen
Het is dan altijd interessant om te zien hoe het eerste gezamenlijke gesprek begint. Regelmatig komt het voor dat het eerst flink botst omdat irritatie of boosheid geventileerd wordt. Opgepast moet worden als daarmee ruiten ingegooid dreigen te worden. Het is dan dus zaak om over en weer uiteindelijk wel begrip te krijgen. Na een botte opmerking zie je de andere kant vaak de hakken in het zand zetten en met een pittige tegenreactie komen. Als mediator heb je dan de mogelijkheid om de botte opmerking eens onder de loep te nemen: wat maakt dat iemand die opmerking maakt? Door hierop door te vragen kan het gesprek zomaar een andere wending nemen.  

Op die manier laveer je in het gesprek langs allerlei pijnpunten. Daarna volgt een inventarisatie van mogelijke oplossingen. Welke daarvan is haalbaar?

Samen naar een oplossing
Als mediator kan je een grote rol spelen in hoe een gesprek verloopt. Zet de één zich niet in om tot een oplossing te komen dan kan dat aanleiding zijn om het mediation traject te beëindigen. Onnodige kosten moeten immers worden vermeden. Weten betrokkenen begrip voor elkaar op te brengen dan ligt een oplossing meestal binnen handbereik.

Wilt u meer weten over mediation? Ik neem graag de tijd om u er meer over te vertellen.


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12