010 - 4413111
Home » Lost u de conflicten intern op of negeert u ze?

Lost u de conflicten intern op of negeert u ze?


Bart de Kloedoor Astrid Schoormans

Kritiek is nooit leuk. Ik ken in ieder geval niemand die het leuk vindt om kritiek te krijgen. U wel? Iedereen gaat anders om met een situatie waarin sprake is van kritiek. Waar de ene persoon het liefst de situatie met de mantel der liefde bedekt, gaat de ander er voluit tegenaan.

Als zaken fout gaan is het boven water krijgen van de oorzaak onvermijdelijk. Maar de ervaring leert dat ook, wanneer de oorzaak bekend is, dan nog heel lang gewacht kan worden met het brengen van vervelend nieuws. En dat is jammer! Niet alleen de persoon die de fouten maakt heeft er mee te maken, maar de fouten raken vaak ook nog collega's er omheen. De stemming onder de medewerkers gaat achteruit en de spreekwoordelijke emmer wordt voller en voller tot aanspreken onvermijdelijk wordt.

De manier en setting van aanspreken is cruciaal

Wist u dat bij conflicten het grootste probleem schuilt in de manier waarop mensen worden aangesproken? Dat houdt in dat de inhoud van de boodschap veel minder belangrijk is dan vaak wordt gedacht.

Maar: wie de bal kaatst kan hem terug verwachten. Bent u bereid om ook kritisch te kijken naar uw manier van aanspreken? Staat u open voor kritiek op de wijze waarop zaken nu eenmaal in het bedrijf gaan? Als daar mogelijkheden toe zijn en van kritiek wordt geleerd heeft dat een positieve uitwerking op het bedrijf.

In de praktijk loopt de emotie hoog op

Helaas gaat het in de praktijk vaak anders. De emotie is te hoog opgelopen en het gaat hard tegen hard. Dan is het lastig om op een opbouwende manier tot een oplossing te komen. Lastig, maar zeker niet onmogelijk.

Mediation helpt!

Mediation is dan een mooi instrument om u hierbij te helpen. Wilt u ook op een opbouwende manier uit conflicten komen? Wij helpen graag mee om het maximale eruit te halen. Vragen? Neem gerust contact op. Wij nemen graag de tijd om u uitgebreider te informeren.
Meer weten over de mogelijkheden van Kieboom? Kijk op onze website en neem contact met ons op.


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12