010 - 4413111
Home » Leidinggeven aan introverte medewerkers

Leidinggeven aan introverte medewerkers

 

“Ze is altijd stil en zegt weinig tijdens de teamvergaderingen. Ik moet echt trekken om haar mening en ideeën te horen. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat haar beweegt en wat ik moet doen om haar kwaliteiten optimaal te benutten.”

 

Herkenbaar?

Recent klopte een klant met dit probleem bij Kieboom aan. Grote kans dat je zijn verhaal herkent. Want zo’n 25 tot 40 procent van de mensen is introvert. Om hun kwaliteiten optimaal te benutten, is een andere stijl van leidinggeven nodig.

 

Wanneer ben je introvert?

Introversie verwijst naar de manier waarop iemand reageert op prikkels. Introverte medewerkers zijn graag alleen. Ze krijgen minder energie van groepen. Sociale situaties kosten hen energie, zelfs als ze uitstekende sociale vaardigheden hebben. Ze zijn veel bezig in hun gedachtewereld en houden van inhoudelijke gesprekken.

 

Ondergewaardeerd

Introverte mensen krijgen vaak minder waardering dan hun extraverte tegenpolen. Mensen met een vlotte babbel vallen nu eenmaal meer op. Kijk maar naar bekende leiders in het bedrijfsleven en de politiek.

 

Veranderen?

Introverte mensen denken hierdoor nog wel eens dat ze zichzelf moeten veranderen. Niets is minder waar. Introverte mensen hebben andere kwaliteiten dan extraverte mensen. Dat moeten ze alleen wel inzien, begrijpen en weten te managen. Als dat lukt, dan kunnen ze als introverte persoonlijkheid van grote toegevoegde waarde zijn.

 

Tips voor leidinggevenden

  • Maak tijd voor stilte en discussie: beide zijn belangrijk voor creativiteit en samenwerking;
  • Als een introvert persoon tijd heeft gehad om alleen na te denken, moedig hem of haar dan aan om van waarde te zijn door die gedachten en ideeën te delen.
  • Zoek samen naar een passende manier om dit efficiënt te doen. Denk aan een-op-een-sessies, digitale memo’s, beeldpresentaties etc.;
  • Ondersteun introverte medewerkers in het begrijpen van zichzelf, bijvoorbeeld door ze een talentenanalyse te laten doen. Dat zorgt voor meer voldoening en effectiviteit.

 

Ken je medewerkers

Er zijn verschillende vormen van introversie en extraversie. Wil je jouw teamleden optimaal aansturen en hun kwaliteiten ontplooien? Dan is het belangrijk dat je op individueel en teamniveau gedetailleerd inzicht hebt in hun persoonlijkheden. Als je alle talenten, inzichten, kennis en ervaring van introverte én extraverte medewerkers bij elkaar brengt en op elkaar afstemt, geeft dat meerwaarde in je organisatie!

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12