010 - 4413111
Home » Je weet het al lang…

Je weet het al lang…


Bart de Kloedoor Bart de Kloe

Je weet al lang wat je wilt, waar je heen wilt en wat voor mensen je daarvoor nodig zou hebben. Je hebt een idee, een droom, een visie en waarschijnlijk ook een plan. 
Maar de alledaagse bezigheden en het harde werken lijken soms in de weg te staan van datgene waar je nu juist voor werkt!


Verschillende onderzoeken wijzen uit dat juist wanneer het belangrijk is, veel teams niet het vermogen hebben te excelleren.

Bijvoorbeeld;

  • alledaagse bezigheden
  • stressvolle gebeurtenissen
  • onduidelijkheden
  • verwarrende omstandigheden
  • een hoge verwachting m.b.t. kwaliteit
  • last minute taken die snel af moeten
  • veranderende agenda’s

 

Dit zijn allemaal momenten waarop je als leidinggevende zou willen dat dit goed komt, maar de realiteit laat vaak anders zien. Dat maakt dat je constant bezig bent met het opvangen van taken.

Wat je eigenlijk zou willen is dat een team steeds verbeterd. En in situaties die daar om vragen, het vermogen hebben om te evalueren, te leren en het geleerde in de praktijk weten te brengen.

Onderzoek geeft aan dat je vooraf, bij wijze van investering, al zou moeten trainen op dit soort situaties!

Een goede voorbereiding maakt, dat zelfs in de meest spannende situaties, uw mensen het vermogen hebben even een stapje terug te nemen. Rustig de situatie te overzien, bij te schakelen en samen een mooi resultaat af te leveren.

Het goed inzichtelijk hebben van het soort mensen binnen je team, de verschillende taken en het ideale plaatje zijn essentieel voor deze voorbereiding. Niet alleen laten resultaten zien dat het team beter gaat functioneren, maar ook het individu op zich. Bij wisselende werknemers is het mogelijk vooraf een “zelf-lerende” cultuur te bouwen, waar elke nieuwe werknemer automatisch in wordt opgenomen.

Dit werkt aanstekelijk omdat eigenlijk iedereen voelt en merkt dat rust en overzicht in situaties waar de druk hoog is, een heel belangrijke voorwaarde zijn voor goede resultaten. Daarom is het belangrijk dat het team en de individuen daarin, gevoelig zijn voor elkaar, maar ook de sterke en zwakke punten van het team kennen. Dat vooraf de tijd is genomen om deze punten kenbaar te maken aan elkaar en waardering op te bouwen die zich uitbetaald wanneer nodig. Of het nu gaat om een stuk empathie in de groep, het vermogen met creatieve oplossingen te komen, het juist communiceren, protocollen volgen of situationeel leidinggeven etc. Het “gewoon” laten gebeuren of harder werken als de situatie zich voordoet klinkt meer als overleven dan controle hebben op wat we echt aan het doen zijn.

Teams die moeten presteren in stressvolle of crisissituaties, die bereid je daar op voor!

Wilt u met ons verder praten over een goede voorbereiding van uw team? Neem dan via onderstaande button contact met ons op.


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12