010 - 4413111
Home » Ik word (alweer) gestoord?!

Ik word (alweer) gestoord?!


Bart de Kloe


door Daan Schmidt

Je bent lekker aan het werk op je kantoor. Je zit midden in de klus waar je mee bezig bent en dan opeens gaat de deur weer open en een collega zegt; “Kan ik je even storen?”. Je kunt je nog net beheersen door de woorden in te slikken: “Je hebt me al gestoord, nog even en ik word er gestoord van!”. 

Veel leidinggevenden worstelen met dit soort situaties. Misschien herken je het. Je wilt bereikbaar en benaderbaar zijn, een open-deur-beleid. Je vraagt je soms af waarom je medewerkers je nog zoveel nodig hebben. Het voelt soms alsof jij de bottleneck bent van de organisatie.

Moet ik misschien minder bereikbaar zijn? Ik kom te weinig toe aan mijn eigen prioriteiten. Aan strategische vraagstukken en mijn eigen denkwerk. Maar als ik dat doe lopen anderen vast en haal ik misschien de snelheid uit de afdeling.

Nou ja, ik ben wel bereikbaar, het valt ook best mee. Ik werk wel een avond of weekend door, dan zijn we er ook.

En zo zijn er meer gebieden die te maken hebben met je productiviteit en timemanagement die soms jarenlang in stand blijven omdat je denkt dat het wel mee valt. Omdat je niet goed weet hoe je het naar tevredenheid van alle betrokkenen (thuis, collega’s en jezelf) kunt oplossen.

De oplossing bestaat uit drie stappen!

Stap 1 Weet wat je wil
Hoe ziet je ideale werksituatie eruit? Met andere woorden, waar knelt het nu en hoe zou je het anders willen? Misschien denk je dat je deze stap kunt overslaan omdat je toch wel weet wat je wilt. Vaak is het tegendeel het geval. Omdat je niet specifiek bent over wat je wilt, heb je nog geen keuze gemaakt.

Stap 2 Maak het bespreekbaar
Nu je het besproken hebt met jezelf kun je het bespreekbaar maken met je thuisfront (je belangrijkste stakeholders) en met je collega’s. Deel waar je tegen aanloopt. Vraag hoe zij hier tegenaan kijken. Laat ze meedenken in een oplossing die voor alle partijen werkt. Of het nou gaat om het open-deur-beleid, de e-mailgewoonten in jullie bedrijf of andere afspraken, die jullie helpen om beter en met meer plezier jullie werk te kunnen doen. 

Stap 3 Leg de afspraken vast en evalueer van tijd tot tijd
Vergeet deze stap niet. Wanneer mensen weten dat de afspraken niet in steen gegrift zijn, maar vatbaar blijven voor verbetering dan is de bereidheid tot verandering groter. Bovendien verandert iedere organisatie en daarom zullen je afspraken ook mee moeten veranderen, indien nodig.

Ik wens je een productieve week!

Heb jij je ook al aangemeld voor het gratis webinar ‘Timemanagement 4.0’? Tijdens een online seminar van een uurtje geven we je nog meer praktische handvatten om ontspannen te presteren in 2016. Tijdens de koffie of de lunch, vanuit je luie stoel achter je computer kun je het volgen. Ook is er ruim gelegenheid om vragen te stellen. Klik hier en meld je vandaag nog aan.

We zien uit naar je feedback.


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12