010 - 4413111
Home » Hoe vergroot jij de betrokkenheid van je medewerkers?

Hoe vergroot jij de betrokkenheid van je medewerkers?

 


Door Maya Koerts

Werknemers zijn belangrijk binnen je organisatie. Ze zijn onmisbaar bij het behalen van de beoogde resultaten. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste mensen binnen je organisatie haalt en houdt? Hoe zorg je ervoor dat je werknemers tevreden en betrokken zijn? Immers tevreden en betrokken werknemers zijn productiever en minder snel geneigd om de organisatie te verlaten.  

De basis

Op dit vraagstuk spelen veel factoren een rol. In dit artikel ga ik in op een factor die je kan zien als basis. Als deze basis goed gelegd is, heb je een stevig fundament waarop verder gebouwd kan worden. Deze basis is: zorg ervoor dat je organisatiewaarden zoveel mogelijk overeenstemming hebben met de persoonlijke waarden van je medewerkers.  Hoe meer een medewerker zich kan identificeren met de waarden en doelen van de organisatie, hoe meer hij/zij zich in wil zetten voor die organisatie

Verwoorden van waarden is essentieel

Het is essentieel dat je als organisatie je waarden en doelen weet over te brengen. In de praktijk kom ik regelmatig tegen dat bedrijven niet goed kunnen verwoorden wat hun missie is. Dat is jammer. Wil je groeien met je bedrijf, dan heb je betrokken medewerkers nodig. Wil je betrokkenheid vergroten, dan is het van belang dat iedereen weet waarvoor het bedrijf staat.

Zijn de waarden bekend?

Ik daag je uit om kritisch te kijken in hoeverre de organisatiewaarden en doelen bekend zijn. Staan ze nog niet op papier? Leg ze schriftelijk vast. Op deze manier word je gedwongen om je waarden en doelen goed te verwoorden. Je ziet of ze kloppen en waar er eventueel nog aanscherping gewenst is. Is het al een tijdje geleden dat je gekeken, nagedacht en gesproken hebt over dit onderwerp? Dan is het hoog tijd om er een agendapunt van te maken. Laat het bekend zijn onder al je medewerkers. Het werkt motiverend en verhelderend.

Zonder betrokkenheid geen commitment

Wil je de betrokkenheid van je medewerkers vergroten, zorg ervoor dat er overeenstemming is tussen de persoonlijke waarden van je medewerkers en de waarden van de organisatie. Het is dus niet enkel van belang dat de organisatie zijn waarden helder heeft, maar ook elke medewerker. Wat is de intrinsieke motivatie van je medewerkers? Wat zijn hun waarden en doelen? Laat je medewerkers hierover nadenken. Leg de uitkomsten van de organisatie en medewerkers naast elkaar neer. Bespreek samen welke overlap er is. Als je medewerkers bewust weten waarom zij werkzaam zijn bij jouw organisatie, vergroot dat de betrokkenheid enorm.

Als ik medewerkers de vraag stel waarom ze werkzaam zijn bij hun organisatie, krijg ik vaak antwoorden die te maken hebben met het resultaat in plaats van met hun motivatie. Voorbeelden van dergelijke antwoorden: doorgroeimogelijkheden, persoonlijke ontwikkeling, salaris, sociale contacten. Deze resultaten kun je in bijna alle banen krijgen. Voor echte betrokkenheid is het nodig om een level dieper te gaan. 

Kijk naar de toekomst

Wil jij graag dat je (toekomstige) medewerkers zich verbinden met je organisatie? Dat er gewerkt wordt vanuit inspiratie en motivatie? Dat je mag genieten van medewerkers die zich volledig inzetten, mooie resultaten behalen en tevreden zijn? Laat de organisatiewaarden helder en duidelijk voor iedereen zijn en zorg voor zoveel mogelijk overeenstemming met individuele waarden van je medewerkers.

 


Vanuit Kieboom werken wij met een multi-disciplinair team om vraagstukken organisatie breed met betrekking tot mensen op te lossen, van instroom tot uitstroom en alles wat daartussenin zit. Kijk op onze website en neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek. http://kieboom-training.com/contact/ 


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12