010 - 4413111
Home » Hoe haal je het beste uit mensen?

Hoe haal je het beste uit mensen??


Bart de Kloedoor Hans Kieboom

Wij ervaren het in ieder geval vanuit het diepst van ons wezen: met ons team zijn we bezig om het beste uit mensen te halen! En misschien leeft dit ook bij jou en besef je je dat dit voor je bedrijf en je teamleden zowel persoonlijk als zakelijk het beste is.

Maar hoe werkt dat nu eigenlijk? En wat is het precies als je het hebt over het beste uit mensen halen?

Uniek persoon met een unieke bijdrage

Ik kan niet spreken voor jou, maar ik krijg er altijd de kriebels van als mensen geen rekening houden met hoe ik in elkaar zit. En helaas gebeurt dat nog weleens. Ze schatten je verkeerd in en benaderen je daardoor verkeerd. Dit kan in allerlei situaties gebeuren, thuis, met vrienden en op je werk. Nog erger vind ik het als ik consequent niet word gekend als uniek persoon met een bijdrage die alleen ik kan leveren op mijn manier.
 

Het stille potentieel

Ons team is natuurlijk dagelijks betrokken bij mensen op het werk. Mensen beter leren werken…daar gaat het bij ons om. Ook samenwerken hoort daarbij. Mooie en grote dingen bereik je over het algemeen niet in je eentje. Wanneer je in die samenwerking dan het beste uit elkaar kan halen, stijgt ook het resultaat. Helaas ben ik er vaak getuige van dat werkgevers het stille potentieel op dit gebied laten liggen.


Duurzame ontwikkeling van mensen

Wij gaan voor duurzame ontwikkeling van mensen die sterk in hun werk staan. Hier ligt een direct verband met het beste in mensen naar boven halen. Wanneer je het beste in mensen naar boven wil halen, moet je weten waar de unieke (combinatie van) kracht van mensen en hun teams liggen.

Er ligt bovendien een verantwoordelijkheid om hier dan ook ruimte aan te geven. Het team zal moeten werken aan de huidige omgangsvormen, dit zal niet zonder slag of stoot gaan. Maar dit wordt beloond met mooie consequenties. De passie en het plezier waarmee mensen werken neemt toe. De creativiteit van de mensen komt veel meer uit de verf. Hierdoor zullen de resultaten verbeteren.


Onderzoeksresultaten

Diverse onderzoeken laten zien dat:

  1. Er een relatie is tussen de mate van passie en productiviteit.
  2. 35% van de beroepsbevolking is niet enthousiast over het werk dat ze doen.
  3. 22% van de beroepsbevolking is niet gepassioneerd en betrokken en 44% is wel betrokken bij de organisatie, maar niet gepassioneerd over het werk.


Vragen ter overweging

In onze praktijk zijn deze feiten herkenbaar en hier liggen dan ook mogelijkheden. In de eerste plaats door een moment stil te staan en na te denken over je eigen situatie, team en/of organisatie. 

  1. Hoe is het momenteel gesteld met de passie, het enthousiasme en de betrokkenheid?
  2. In hoeverre ken jij je eigen unieke talenten(combinatie)?
  3. En in hoeverre ken je die van anderen?
  4. Onderken je ook de betekenis van deze talenten voor de manier van werken en de werkzaamheden die hier het beste bij passen?
  5. Bouw je bewust aan een cultuur waarin mensen het beste van zichzelf en anderen (kunnen en mogen) benoemen? Een cultuur waarin je geloof in elkaar en waardering voor elkaar hebt?

 

Actie nodig?

Kun je deze vragen overwegend positief beantwoorden? Mooi! Zo niet: dan is er werk aan de winkel. Geen probleem zou ik zeggen, want het levert mooie resultaten op.

In gesprek komen om de vele voorbeelden uit de praktijk die Kieboom kent te bespreken en de betekenis die dit concreet voor u kan hebben? Neem via onderstaande button contact met ons op.


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12