010 - 4413111
Home » Het nut van een talentenanalyse

Het nut van een talentenanalyse

,,Nu snap ik waarom ik zo reageer’’

 Een talentenanalyse, gevolgd door persoonlijke coachingsgesprekken. Het hielp Anna om inzicht te krijgen in haar natuurlijke aanleg en motivatiepatronen.

,,Nu begrijp ik waarom ik op die manier reageer,’’ concludeert ze na afloop. ,,Ik had zo’n behoefte om te weten waar ik precies aan toe ben. Als ik dat eerder had geweten!”

Het viel Anna op dat mensen die goed weten hoe zij in elkaar zitten en weten waar zij goed in zijn, gelukkiger zijn en veel beter weten waar ze in moeten investeren om het maximale uit hun werk te halen. Zelf had ze geen helder inzicht waar ze goed in was. Een talentenanalyse gevolgd door een aantal persoonlijke coachingsgesprekken bracht uitkomst.

Ook de minder sterke kanten komen boven

Met behulp van de talentenanalyse en coaching heeft Anna inzicht gekregen in haar natuurlijke aanleg en motivatiepatronen. Daarnaast weet zij nu specifiek wat haar minder sterke kanten zijn. Anna is bijvoorbeeld iemand die tijd nodig heeft om nieuwe dingen goed tot haar te laten doordringen, voordat zij daarover een mening vormt of een beslissing neemt. Wordt ze onder druk gezet om toch snel knopen door te hakken, dan zorgt dat voor problemen.
Nu Anna zich daar bewust van is, geeft dat haar rust. En kunnen zij én haar leidinggevende zich daarop instellen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een planmatige aanpak die misschien iets meer tijd vergt, maar dankzij Anna’s motivatie wel zorgt voor hoge en stabiele kwaliteit.

Een talentenanalyse = win-win!

Zo ontstaat een win-winsituatie. De leidinggevende van Anna weet beter hoe zij Anna kan inzetten en motiveren om het hoogste rendement te krijgen uit haar inzet en inbreng op de werkvloer. En Anna zelf ervaart meer voldoening wanneer ze op basis van haar talenten wordt ingezet. Bovendien is ze duurzaam gemotiveerd om in de toekomst daadkrachtig in te springen op groeimogelijkheden en veranderingen in de organisatie. Omdat ze weet dat die haar als mens en medewerker ten goede komen.

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12