010 - 4413111
Home » Het beste uit mensen halen

Het beste uit mensen halen

Begin dit jaar bezocht ik een seminar van Ben Tiggelaar. Dat drukte me nog eens met mijn neus op de feiten. De feiten die ook wij in ons werk vaak tegenkomen. Veel mensen lopen met wezenlijke

voorwoord

 vragen over hun werk rond. Ze vragen zich af of het werk dat ze doen wel het werk is waarin ze het beste tot hun recht komen. Of dit het nu wel is.

Door de jaren heen heb ik inmiddels vele honderden mensen mogen begeleiden. Misschien trekken we zulke vragen wel naar ons toe. Als trainer-coach ben je nu eenmaal degene die het hapklare antwoord weet. En tijdens coachingstrajecten ontstaat een persoonlijke relatie waarin de ‘coachee’ zijn of haar hartszaken deelt.

 

Het verbazingwekkend is dat vaak het perspectief ontbreekt om uit de bestaande situatie te komen. Wat is mijn unieke waarde? Op welke plek kom ik het beste tot mijn recht? Hoe kan ik daarnaar toe werken? Het zijn allemaal vragen en onzekerheden, die onder druk van de omgeving en de eigen laissez faire houding te weinig besproken zijn.

 

Door vasthoudend en structureel met deze vragen aan de slag te gaan, ontstaat er perspectief voor de toekomst. En het mooie is dat de antwoorden vaak al besloten liggen in de mensen zelf. Ons voorrecht is dat we van mensen het vertrouwen krijgen om de juiste vragen te stellen. Zodat ze uiteindelijk het beste uit zichzelf halen.

 

Hans Kieboom  

 

P.s: Een leestip in dit verband is het verduidelijkende artikel van Kimberleigh Anderson-Pasterkamp over bestemming in deze nieuwsbrief. 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12