010 - 4413111
Home » Het beste uit jezelf halen in 2017

Het beste uit jezelf halen in 2017


Bart de Kloe


door Daan Schmidt

Heb jij scherp wat je talenten zijn? Weet je zo op te noemen wat je sterke punten zijn? Ben jij je bewust van de werkzaamheden waar je energie van krijgt? Maar ook van de taken waar je niet goed in bent of waar je energie spontaan zakt naar onder nul?

Een paar maanden geleden nam ik een talentenanalyse af bij een succesvolle ondernemer. Hij was midden vijftig en had nog nooit in zijn leven stil gestaan bij zijn talenten. Eerlijk gezegd vond hij het altijd onzin. Het was een doener en geen denker. Een aanpakker met de bekende no-nonsense houding die we vaak genoeg tegenkomen in ons nuchtere kikkerlandje.  

Nu was er een aanleiding om er mee aan de slag te gaan. En toen ik de uitslag met hem doornam was hij zichtbaar ontroerd. Het riep zoveel herkenning op. Het validatiegesprek dat volgde, maakte voor hem veel duidelijk. Hij begreep hoe waardevol deze informatie was geweest wanneer hij dit jaren eerder had geweten.

Het teruggeven van zijn talenten voelde als een enorm compliment voor hem. Maar ook begrip naar situaties waar hij goed mee om wist te gaan. Een soort verklaring welke direct richting gaf voor te maken keuzes.

De gevolgen van het niet scherp hebben van onze natuurlijke aanleg en motivatie kunnen enorm zijn. Ik noem er een paar:

  • Blijven werken in een bedrijf waarvan de cultuur niet bij je past
  • Een functie bekleden waar je niet gelukkig van wordt
  • Werkzaamheden uitvoeren waar je geen energie van krijgt
  • Denken dat je iets niet kunt, terwijl je er goed in bent
  • Kansen onbenut laten door een gebrek aan zelfreflectie
  • Geen stappen durven te zetten omdat je jezelf klein houdt
  • Moe, futloos of je opgebrand voelen en niet weten waar het vandaan komt
  • Overspannen raken of een burn-out riskeren omdat je maar doorgaat zonder eens echt stil te staan
  • Een knagend gevoel vanbinnen dat er iets niet klopt of ontbreekt
  • Etc.

Bij Kieboom willen we het beste uit mensen halen. Dat is ons vak. Maar vandaag wil ik je vragen; haal jij het beste uit jezelf? Wat zijn je dromen, verlangens en plannen voor de toekomst? En voor 2017? Wat ga je anders doen en wat is daarvoor nodig? Mocht je nog nooit in jezelf hebben geïnvesteerd of doe je dat te weinig, plan dan met ons een vrijblijvend gesprek in. Laten we samen kijken wat jij nodig hebt om het beste uit jezelf te halen.

Ik wens je alvast mooie feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar. En ik hoop dat je in deze drukke december maand jezelf ook een paar momenten gunt om terug te blikken, vooruit te kijken en te investeren in jezelf.


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12