010 - 4413111
Home » Heeft u High Performing Teams of routine specialisten?

Heeft u High Performing Teams of routine specialisten?


Bart de Kloedoor Bart de Kloe

Kortgeleden hebben wij een team van managers begeleid. In dit proces is ervoor gekozen om het team te trainen buiten hun eigen vertrouwde werkomgeving. Daar waar teams aangeven dat zij goed presteren, liggen vaak routines aan de basis. De routines maken dat werk gebeurt, op tijd afkomt en naar tevredenheid van de omgeving afgerond wordt.

Wat gebeurt er als je de mogelijkheid tot routine wegneemt en gaat toetsen op creativiteit, ondernemingsvermogen en besluitvaardigheid?

Met de managers die we kortgeleden hebben getraind hebben we dit ontdekt. Waarbij we als eerste gekeken hebben naar de huidige randvoorwaarden in het werk, en de factoren die daarop van invloed zijn. Vervolgens hebben we dit geheel in kaart gebracht. Al snel merk je dat elk gesprek draait richting de dagelijkse praktijk. Niet verwonderlijk, want dat is waar deze mensen dagelijkse routines hebben ontwikkeld. Met andere woorden, dat is wat ze kennen en waar ze goed in zijn. Men is specialist in het routinematig werken en denken.

We hebben deze groep meegenomen in een proces. Hierbij hebben we de teamleden d.m.v. diverse uitdagingen laten ervaren wat er gebeurt als je voor veranderingen komt te staan.

Binnen enkele uren kwam er naar boven waar de uitdagingen liggen en de kwaliteiten van het individu. Na drie dagen staat deze groep voorbereid klaar voor veranderingen die komen.Dit omdat het team verandering accepteerde en daar in wilde meebewegen. Meebewegen in een veranderende markt, in veranderende teams en een gloednieuwe strategie als bedrijf.

Kieboom helpt van harte mee aan uw visie. Of het gaat om strategiebepaling of de medewerkers die dit uit moeten gaan voeren, wij bereiden u voor! Ga eens het gesprek aan met een van de partners van Kieboom. Een gesprek kan al enorm veel perspectief bieden op de vraag hoe uw team te ontwikkelen!

Meer weten over de mogelijkheden van Kieboom? Kijk op onze website en neem contact met ons op.


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12