010 - 4413111
Home » Heb jij voorsprong in de schaarste van de arbeidsmarkt?

Heb jij voorsprong in de schaarste van de arbeidsmarkt?


Door Hans Kieboom

In de huidige schaarse arbeidsmarkt horen we geregeld, dat de werving van nieuw personeel niet altijd helemaal succesvol verloopt. Ondanks alle inspanningen blijken sommige vacatures toch heel lastig in te vullen. 

Geduld

Voor veel vraagstukken zijn we gewend dat we snel tot oplossingen kunnen komen. Als we er maar prioriteit van maken. Dus zoeken we ook snel naar oplossingen voor een vacature. Het liefst moet de vacature nog gisteren zijn ingevuld:-) Maar past deze houding bij de huidige schaarste op de arbeidsmarkt? Vraag het maar eens aan iemand die van vissen houdt. Je kan geluk hebben, maar als het aantal vissen wat wil bijten schaars is, dan is de kans ook groot dat je veel geduld moet hebben. Zo hebben wij bij Kieboom de ervaring dat voor passende account managers en leidinggevenden de zoek- en selectieperiode op dit moment best wel eens 5 tot 7 maanden kan zijn…

Zelfkennis

Ook heb je zelfkennis nodig. Zicht op de ontwikkeling van je organisatie bijvoorbeeld en de behoeften die hieruit voortvloeien voor de instroom van nieuwe mensen. Vooruitzien en concreet maken wat je nodig hebt zorgt voor voorsprong. Maar anticiperen we ook echt voldoende vanuit reflectie op de eigen situatie?

Maak concreet wie en wat je zoekt

We maken het bijvoorbeeld mee dat we zoeken, vinden en vervolgens geven onze opdracht-gevers aan toch net weer iemand met een ander profiel te willen hebben. Omdat dit toch beter zou kunnen passen. Hoe helder was het profiel dan in de eerste plaats? Hoe sterk is dan nagedacht vanuit kennis van de eigen organisatie wie en wat het beste zal gaan passen.

Voorsprong

In de huidige arbeidsmarkt ben ik ervan overtuigd dat je voorsprong moet hebben op een aantal terreinen wil je succesvol zijn. Door bijvoorbeeld kennis van de branche, de markt en het netwerk van mensen dat al is opgebouwd in de markt. Ook het beschikken over data is erg belangrijk. Data die je snel kan analyseren en op basis waarvan je vlot tot actie kan komen met het benaderen van kandidaten. 

Beschik je hier niet over, dan is ons advies: schakel een partij in die hierover wel beschikt. “Ja, maar” zul je misschien denken, “mijn ervaringen daarmee zijn niet positief, de match met kandidaten die ik aangeboden kreeg bleek niet onvoldoende en die tarieven, die zijn onevenredig hoog”

Traceren van kandidaten

Sta mij toe om nog wat te zeggen over dit onderwerp: Een goede partij beschikt over de mensen die het verschil kunnen maken. Die door hun persoonlijke invloed - in combinatie met bovengenoemde zaken die voor voorsprong zorgen - gericht en discreet kandidaten voor een vacante functie kunnen traceren. Als het goed is, zijn dit vooral kandidaten die zelf niet heel actief zijn op de arbeidsmarkt. En daar ligt een belangrijke toegevoegde waarde! Waarom? Omdat deze kandidaten via de geijkte wegen niet op je pad komen. Deze moeten dus wel actief en gericht worden benaderd en worden geïnteresseerd. En dat is vooral mensenwerk. En laten we eerlijk zijn: Ga je dit zelf doen of laat je dit doen?

 

 


Direct in gesprek met ons?

Bij Kieboom zoeken we met menselijk succes account managers en leidinggevenden in de branches zijn ICT, Techniek, Automotive(after market), Agri en Accountancy. Wil je meer weten over de search-mogelijkheden van Kieboom voor jouw bedrijf en vacatures? Neem dan gerust contact met ons op voor een oriënterend gesprek. 

Vanuit Kieboom werken wij met een multi-disciplinair team om organisatievraagstukken met betrekking tot mensen op te lossen. Van vraagstukken aan de instroom kant tot aan de uitstroom kant en alles wat daartussenin zit. Kijk op onze website en neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek. http://kieboom-training.com/contact/


  

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12