010 - 4413111
Home » Feedback geven op effectieve wijze

Feedback geven op effectieve wijze


Bart de Kloedoor Hans Kieboom

De betekenis van feedback is bij de meeste leidinggevenden wel bekend. Maar hoe dit effectief toe te passen is op hun medewerkers vinden ze vaak lastig.

 

Feedback geven is het geven van informatie over het gedrag en het effect van het gedrag van uw medewerker. Om feedback effectief te laten zijn, hebben wij vanuit onze jarenlange ervaring een checklist gemaakt die u als coachende leidinggevende kan helpen:

1. Vraag uw medewerker om na te denken over zijn eigen prestaties.
Laat hem zijn eigen beeld daarop vertellen. Door uw medewerker zelf te laten komen met verbeterpunten, bevordert u de motivatie om er aan te gaan werken.

2. Wees eerder beschrijvend dan beoordelend.
Als coachende manager kunt u zich beter richten op concreet gedrag met concrete en herkenbare voorbeelden. Het liefst ook nog voorbeelden die meetbaar zijn. Dit werkt beter dan uw medewerker in de verdediging te dringen door te generaliseren wat hij allemaal niet goed doet of veronderstellingen te doen zonder goede onderbouwing. Wees eerlijk, direct en vooral heel concreet.

3. Vragen in plaats van stellingen.
Coachen gaat over het helpen van de medewerker in het 'zelf ontdekken'. Door de juiste vragen te stellen, helpt u de medewerker zijn eigen gedrag te evalueren. Wees zelf selectief in wat u stelt en vertelt.

4. Wees gebalanceerd in uw feedback.
Benoem zowel het gedrag waar u tevreden over bent alsook de verbeterpunten. Dit evenwicht geeft de medewerker vertrouwen. Het moedigt hem ook aan om beter zijn best te doen.

5. Geef niet alle feedback in één keer.
Om medewerkers effectief te laten ontwikkelen is focus nodig. Er zijn weinig mensen die op allerlei verschillende onderdelen tegelijk met succes kunnen ontwikkelen. Bedenk van tevoren waar de focus moet komen te liggen.

Heeft u naar aanleiding van deze checklist vragen? De coaches van Kieboom hebben jarenlange ervaring. We hebben al veel opdrachtgevers met raad en daad terzijde gestaan. Lees meer over onze mogelijkheden of neem direct contact met ons op.


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12