010 - 4413111
Home » Kritiek geven is een kunst

Kritiek geven is een kunst


Bart de Kloedoor Astrid Schoormans

Kritiek geven is voor veel mensen heel lastig. Sterker nog: zeker als het de werkgever betreft houden veel mensen de kaken stijf op elkaar. Wel heel jammer, want als die kritiek terecht is en men deelt het niet, zal er ook niets veranderen.

Hierbij een manier om je standpunt te delen zonder de vervelende randjes.  

  1. Begin met een neutrale beschrijving te geven van de situatie of van gedrag waar je tegenaan loopt. Let wel: zonder verwijten en verdere inkleuring.
  2. Geef aan welk gevoel dat bij jou geeft.
  3. Beschrijf wat het gevolg is.

De uitdaging blijft om deze drie punten zo neutraal mogelijk te formuleren. Ook het gebruik van bepaalde woorden kan een lading geven aan een boodschap. "Voor de zoveelste keer" geeft een heel andere lading dan "meerdere keren". Pas ook op dat je niet indirect alsnog een verwijt neerlegt. Welke houding je met je lichaam aanneemt is ook van groot belang. Veel problemen ontstaan door non-verbale communicatie. 

Bovenstaande techniek wordt ook wel de Gordon-methode of driedelige ik-boodschap genoemd. Ik gebruik deze methode graag tijdens mediations. Heb je dus nog een lastig punt dat je ter sprake moet brengen, dan kan dit helpen.

Voor meer informatie over hoe wij kunnen helpen bij een conflict? Neem gerust contact met ons op!


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12