010 - 4413111
Home » Doelen stellen in 7 stappen

Doelen stellen in 7 stappen


Bart de Kloe


door Daan Schmidt

Bij Kieboom hebben we het voorrecht om bij zeer veel verschillende bedrijven over de vloer te komen, en een kijkje in de keuken te mogen nemen. Zo ontmoeten we elke dag mooie mensen en horen we bijzondere verhalen. Maar hoe verschillend al deze bedrijven ook zijn en hoe uniek ieder mens ook is, de overeenkomsten zijn makkelijk gevonden.

Het gebeurt bijvoorbeeld niet zelden dat wij spreken met leidinggevende die moeite hebben om hun team op koers te houden. De waan van de dag regeert zo makkelijk in ons dagelijks leven en dus ook in ons werk. Drukte op de werkvloer, hectiek binnen een project, spoedklussen, ongeduldige klanten, interne rompslomp, we kennen het allemaal.

En dan zijn er bedrijfsbelangen, doelstellingen en targets die gerealiseerd moeten worden. Dat lukt niet door op 1 januari iets met elkaar af te spreken en pas op 31 december te kijken of het gerealiseerd is. Dat begrijpt iedereen. Maar ook al geef je regelmatig aandacht aan de te realiseren doelstellingen en al heb je voor je gevoel alles gedaan om iedereen op koers te houden, soms is het gewoon niet genoeg.

Ik kom er steeds meer achter dat het wel of niet bereiken van doelen, zowel op persoonlijk als op bedrijfsniveau, te maken heeft met de wijze waarop we die doelen stellen. Het spreekwoord luidt niet voor niets ‘Een goed begin is het halve werk’. En daarom geef ik hieronder de 7 stappen tot het zetten van doelen zoals ik het ieder jaar zelf gebruik.

Stap 1 Identificeer het doel
Wat is het doel dat ik wil of wij willen bereiken? Formuleer dit doel SMARTI. Dat wil zeggen, maak het doel Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden en Inspirerend. Als je niet weet waar je heen gaat, weet je ook niet of je er bent aangekomen. Als het een gemeenschappelijk doel is en je wilt draagvlak creeeren, doorloop dit proces dan met je team. Het doel wordt er beter van en de kans dat je het bereikt aanzienlijk groter.

Stap 2 Maak een lijst van de voordelen van het bereiken van dit doel
Het doel van deze stap is dat je het plaatje voor je gaat zien van het bereikte doel. Mentaal vormt zich zo een beeld en een verlangen om het doel te bereiken. In teamverband zorgt dit er ook voor dat je de belangrijkste vraag die iedereen zichzelf bewust of onbewust stelt ook beantwoord wordt ‘What’s in it for me?’.

Stap 3 Maak een lijst van de obstakels die je moet overwinnen om dit doel te bereiken
Sommigen van ons zien eerder en meer beren op de weg dan anderen. Maar het is belangrijk om mogelijke obstakels op de weg naar het bereiken van je doel van tevoren onder ogen te zien. Op deze manier kun je oplossingen bedenken om deze obstakels te overwinnen of zelfs te elimineren. Eigenlijk is dit noodzakelijke voorbereiding.

Stap 4 Maak een lijst van de vaardigheden en kennis die nodig zijn om dit doel te bereiken
Wellicht is je doel zo groot dat je er specifieke kennis voor moet hebben of moet inkopen. Misschien zijn er vaardigheden nodig zijn die je simpelweg nog niet hebt of die in je team of bedrijf nog niet aanwezig zijn. Schrijf deze op zodat je ze mee kunt nemen in het actieplan dat je bij stap 6 gaat maken.

Stap 5 Identificeer de mensen en groepen waarmee je zult moeten werken om dit doel te bereiken
Welke mensen heb je nodig om je doel te bereiken? Wie kunnen en willen jou helpen? Hoe moet het team worden samengesteld? Welke groepen buiten je organisatie zijn belangrijk als stakeholders? Voor de meeste doelen in ons leven en in onze organisatie geldt dat we het niet alleen kunnen. Sta open voor hulp van buitenaf. Doe het samen.

Stap 6 Maak een actieplan
Nu je alle informatie hebt verzameld om je/jullie doel te bereiken is het tijd om de concrete acties te bepalen. Wat wordt de volgorde van de acties? Hoeveel tijd is er nodig voor elke afzonderlijke actie? Wat is deadline en wie bewaakt deze deadline? Op deze manier borg je het creatieve proces dat je zojuist bent doorlopen.

Stap 7 Zet een deadline op dit doel
De ultieme stap is een deadline zetten op het bereiken van je doel. Zo kun je er elke dag aan werken. Je doel is nu geen wens, maar een droom met een deadline.
De kans dat je slaagt is zojuist gigantisch toegenomen. Alleen al het opschrijven van je doelen verhoogt de kans op succes met 42%. Wanneer je ook nog eens verantwoording aflegt aan een ander (bijvoorbeeld een coach) stijgt het percentage zelfs tot 76%. Bereid je persoonlijk en zakelijk voor op succes door deze 7 stappen te zetten. Je zult versteld staan van het resultaat.


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12