010 - 4413111
Home » De mens achter de regel

De mens achter de regel


Bart de Kloedoor Astrid Schoormans

Regels bieden duidelijkheid en daardoor meestal zekerheid. Regels bieden alleen ook de mogelijkheid om u erachter te verschuilen. Helaas komen wij dat in onze maatschappij regelmatig tegen.

Bij conflicten op de werkvloer heeft u soms te maken met regels die ervoor zorgen dat u zich anders gedraagt dan wanneer die regels er niet zouden zijn. Bij een ontslag op staande voet zijn bijvoorbeeld termijnen gesteld waarbinnen u een procedure moet opstarten. Als u dat niet doet heeft u een probleem. Ondanks dat mensen met elkaar in onderhandeling kunnen zijn, ziet één van de partijen zich om die reden genoodzaakt om toch alvast een procedure op te starten. Het laat zich raden hoe dat op de ander overkomt.

Het menselijke aspect komt door regels helaas vaak in de knel. Mediation zet dit menselijke aspect juist op de voorgrond. Natuurlijk blijft het belangrijk om ook de juridische knelpunten te kennen. Het is immers niet prettig om pas later erachter te komen welke mogelijkheden er waren en wat er eigenlijk werd verwacht. Deze kennis kan ook problemen voorkomen.

Met elkaar zoeken naar een menselijke oplossing biedt flexibiliteit en creativiteit in de oplossing. Mediation biedt daarin een meerwaarde omdat vertrouwelijkheid een belangrijk onderdeel vormt van de afspraken tussen de deelnemers. Daarnaast blijken betrokkenen het vaak prettig te vinden dat er iemand 'van buiten' het gesprek leidt.

Loopt u ergens tegenaan en bent u benieuwd of mediation uitkomst kan bieden? Neem contact met ons op of of neem deel aan het gratis webinar We helpen u graag verder.


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12