010 - 4413111
Home » De grootste uitdaging voor ondernemers!

De grootste uitdaging voor ondernemers!


Bart de Kloedoor Hans Kieboom

Wat is de grootste uitdaging voor ondernemers? Tja, om maar meteen met de deur in huis te vallen; tijd om even niet te ondernemen. Dat is in ieder geval wat ik in onze praktijk tegenkom. En wat bedoel ik met ‘tijd om even niet te ondernemen’?
                           Werken aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf.

Ik kom er gewoon niet aan toe
Werken in je bedrijf staat voor al het uitvoerende werk dat je als ondernemer moet doen. En daar kun je behoorlijk druk mee zijn. Het gebeurt dan ook niet zelden dat een ondernemer tegen mij zegt; ‘Ik zou eigenlijk een dag niet op kantoor moeten zijn om eens wat ideeën die ik heb uit te werken. Maar ik kom er gewoon niet aan toe’.

De resultaten van even weg zijn
Ik heb nieuws voor je. Ik kom daar ook niet aan toe, tenzij ik gewoon een streep in mijn agenda zet en er tijd voor vrij maak. Er is altijd wel iets dat schreeuwt. Altijd wel iets dat aandacht behoeft. Vaak legitiem. Soms niet.  Maar een aantal jaren geleden heb ik bewust de keuze gemaakt om regelmatig tijd te plannen om niet uitvoerend, maar strategisch bezig te zijn met mijn leven en mijn bedrijf. En wat levert dat op?

  • Hernieuwde visie (je ziet de dingen weer scherp door afstand te nemen)
  • Energie (gewoon letterlijk in je lijf en in je hoofd)
  • Inspiratie (hier stop ik mee en dat ga ik doen)
  • Nieuwe ideeën (anders was je hier gewoon niet opgekomen)
  • Nieuwe plannen (ideeën die je al had, maar dan uitgewerkt)
  • Perspectief (je weet weer waar je het allemaal voor doet)
  • Nieuwe inzichten (antwoord op iets waar je al een tijdje over zat te malen)


Dit werkt verslavend
De lijst is niet compleet, maar begrijp je de waarde? Dit heet ‘werken aan je bedrijf’. En vaak is dat toch ook werken aan jezelf. Ik beloof je, dat wanneer je hieraan begint, je meer wilt. Je vaker wilt. Het is enigszins verslavend, in de goede zin des woords, omdat de resultaten vaak niet lang op zich laten wachten.

Een dag vol inspiratie
Omdat ik veel ondernemers coach en begeleid en deze uitdaging als de grootste uitdaging zie voor de meeste van ons heb ik iets voor je. Kieboom Training & Development is sponsor geworden van een prachtig event voor ondernemers op 29 september aanstaande. Deze dag staat volledig in het teken van werken aan i.p.v. in je bedrijf. Ik nodig je van harte uit om met mij mee te gaan en bij mij aan tafel plaats te nemen. Als je interesse hebt, stuur mij dan gewoon een e-mail en dan stuur ik je alle informatie en geef ik je een vouchercode voor een mooie korting op je ticket.

Ik zou het geweldig vinden om met jou samen te leren en ons te laten inspireren!

Hartelijke groet,

Hans Kieboom


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12