010 - 4413111
Home » Conflicten draaien grotendeels om communicatie

Conflicten draaien grotendeels om communicatie.


Bart de Kloedoor Astrid Schoormans

In de vorige nieuwsbrief spraken we al over het feit dat aandacht geven loont. Probeer te allen tijde het gesprek open te houden. Maar ja, hoe doe je dat? Hierbij wat tips. 


Hou het bij jezelf
Het uiten van beschuldigingen zal als resultaat hebben dat de ander zich gaat verdedigen en/of terug gaat slaan. Probeer het dus bij jezelf te houden: “ ik merk dat…, ik zie dat…”, in plaats van “jij doet …, jij gaat…”, etc.

W-vragen
Een gevoelig onderwerp? Een tegenreactie? Stel de beroemde W-vragen. Wat, waar, wie, wanneer, (maar ook: hoe?) etc.. Het gesprek blijft daarmee op gang.

Verplaats je in de ander
Probeer je te verplaatsen en vraag ook de ander om dat in jouw situatie te doen. Je kunt ook proberen om samen op een afstand naar de situatie te kijken. Ofwel: probeer verschillende gezichtspunten te bespreken. Door begrip te tonen voor de ander, is de kans groot dat de ander ook bereid is om begrip te tonen voor jouw situatie.

Mediation
Lastig? Zeker! Dreigt de spanning teveel te worden? Schakel dan de hulp van een derde in, bijvoorbeeld via mediation. Zodra juristen/advocaten/accountants met elkaar en over hun cliënten gaan praten, neemt de afstand toe en daarmee ook de kans op ruis in de communicatie. Natuurlijk blijft het van belang dat iemand wel goed weet wat zijn of haar juridische positie is, maar opgepast moet worden dat mensen elkaar niet meer herkennen als de communicatie via een derde verloopt. Zolang er op een menselijke manier met elkaar gesproken kan worden, is er vaak nog wel een uitweg mogelijk. 

 


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12