010 - 4413111
Home » Casestory: talentenanalyse en carrièreplanning bij een high potential

Talentenanalyse en carrièreplanning bij een high potential


Wanneer je als HR-manager een medewerker een nieuwe functie aanbiedt, zou het handig zijn als je in de toekomst kon kijken. Past de nieuwe rol bij hem of haar én de organisatie? Nu én op lange termijn? Kieboom Training hielp onlangs om een antwoord te vinden op die vragen.

High potential….

Tim  werkt al drie jaar voor de organisatie. Na zijn stage is hij als junior projectleider aan de slag gegaan op dezelfde marketingafdeling. Vanwege zijn goede prestaties wordt hij door zijn directe leidinggevende al snel gezien als iemand met groeimogelijkheden en toegevoegde waarde voor de gehele organisatie.

…in een reorganisatie

Een reorganisatie gooit echter roet in het eten. Tim’s afdeling wordt opgeheven en zijn leidinggevende stapt over een nieuwe werkgever. Ook Tim moet op zoek naar een nieuwe functie. Gezien zijn goede prestaties en ervaring zijn er verschillende mogelijkheden binnen de organisatie. Zowel Tim als zijn HR-manager twijfelen echter over wat de meest optimale keuze is, vooral op lange termijn.

Wat te doen?

Daarom wordt besloten om een duidelijk carrièreplan op te stellen, op basis van zijn persoonlijke aanleg en motivatie. Met een talentenanalyse worden Tims talenten objectief  in kaart gebracht. Op basis daarvan wordt een carrièrerichting met de grootste kans op succes én de meest persoonlijke voldoening gekozen. Dat wordt uitgewerkt in een realistisch stappenplan voor de komende vijf jaar. Een loopbaancoachingstraject gaat Tim helpen om doelgericht te werken aan zijn toekomst én die van zijn bedrijf.

Ook het beste halen uit veranderingen?

Praat eens met ons door over talentenanalyse of coaching.


Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12