010 - 4413111
Home » Casestory: Talentenanalyse bij een niet-functionerende medewerker

Casestory: Talentenanalyse bij een niet-functionerende medewerker


Arjan was op het oog de ideale marketingspecialist voor de internationale organisatie waar hij werkte. Hij had alle benodigde kwalificaties en presteerde in vorige functies naar behoren. Maar na twee jaar in zijn nieuwe rol lukte het hem nog steeds niet om opdrachten goed uit te voeren. Ondanks meerdere feedbackmomenten met kritische opmerkingen, concrete tips, voorbeelden en eisen van zijn manager om opdrachten en projecten anders uit te voeren. 

Ontslag of …

Arjan’s marketing manager stond daarom op het punt om Arjan te ontslaan. Een oplossing die veel geld zou kosten en voor beide partijen onbevredigend zou zijn. Zijn vraag aan Kieboom was daarom of er een alternatief mogelijk was waar iedereen beter van zou worden

..een talentenanalyse

Kieboom stelde voor om zowel Arjan als zijn manager een talentenanalyse te laten doen. Het resultaat?

Arjan kreeg inzicht in zijn motivatie, aanleg en blinde vlek. Hij realiseerde zich dat hij niet gemotiveerd was om te functioneren en zich te ontwikkelen volgens de eisen die hoorden bij zijn huidige functie.

Hij besloot om zelf zijn functie op te zeggen en op zoek te gaan naar een rol die beter bij hem paste. Daarbij kon hij gebruik maken van de opgedane inzichten over zijn talenten.

Arjan’s manager was in staat om objectief te zien welke invloed zijn eigen stijl van leidinggeven had op het functioneren van Arjan.

Hij kreeg ook inzicht in het talentenprofiel van een marketing specialist die wél goed zou functioneren in zijn team.

Ook op zoek naar een win-winsituatie?

Doordat Arjan’s manager op zoek ging naar een win-winsituatie, kwam Arjan uiteindelijk op zijn plek terecht, bespaarde de organisatie zich veel geld en kon voorkomen worden dat in de toekomst dezelfde fouten gemaakt zouden worden.

Een win-winsituatie dus. Ook weten welke win-winsituatie een talentenanalyse u kan opleveren? Praat er eens met ons over door!

Talentenanalyse

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12