010 - 4413111
Home » Benut de reserves van uw managers

Benut de reserves van uw managers


Bart de Kloedoor Hans Kieboom

Verwacht u veel van uw managers? Ik mag aannemen dat zij voor u succesvol moeten zijn in het leiding geven in de meest brede zin van het woord. Zo moeten zij onder andere hun team van medewerkers goed aansturen, motiveren, coachen en opbouwen. We verwachten een duizendpoot als manager, maar is dit eigenlijk wel realistisch?

Waarschijnlijk klinkt dit bekend in de oren en kunt u aan de lijst met taken voor de manager nog wel wat toevoegen. Het goed komen tot besluiten en adequaat vergaderen zijn namelijk ook niet onbelangrijk. Verder moeten zij hun tijd goed weten te managen en als er conflicten zijn moet de manager dat ook nog goed weten te bemiddelen.

 

Veel valt te leren

Natuurlijk heeft ieder persoon een karakter, maar veel kennis en veel vaardigheden zijn aan te leren. De vraag hierbij is hoeveel tijd en aandacht u steekt in het ondersteunen en coachen van uw manager(s) in hun leerproces. Helpt u hen te leren zodat zij de veelzijdige verantwoordelijkheid op de diverse gebieden aankunnen? Of bent u net als uw manager te druk? Met andere woorden: liggen er zoveel prioriteiten dat het met name om presteren gaat en niet meer om ontwikkelen?

 

Onze ervaring is dat het er vaak te weinig tijd en aandacht is voor de ontwikkeling. Natuurlijk zijn er in de praktijk mooie voorbeelden waaruit blijkt dat het aardig op orde is. Er is dan balans in het presteren en het ontwikkelen. Toch liggen er vaak op dit gebied reserves die niet worden benut.

 

Reserves benutten

Kieboom heeft in de afgelopen 12 jaar van haar bestaan tal van managers nieuwe kennis en vaardigheden aangeleerd. Daardoor zijn zij op managementgebied breder en sterker inzetbaar geworden. Zowel met behulp van individuele coaching als door groepstrainingen. Kieboom vult daarmee de behoefte aan begeleiding in waarin intern niet altijd geheel kan worden voorzien.

 

Wilt u ook uw reserves of die van uw managers volledig benutten en daardoor groeien in management? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we kunnen zien wat voor u de beste mogelijkheden zijn.


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12