010 - 4413111
Home » Begrijpt u de reacties op verandering?

Begrijpt u de reacties op verandering? 


Hans Kieboom door Hans Kieboom

In de afgelopen tien jaar zijn we bij Kieboom Training & Development betrokken geweest bij veel veranderprocessen. Benieuwd hoe u veranderingen beter kunt managen? We delen onze bevindingen en tips!

Aandachtspunt 1: Is er een veranderplan?

Wat opvalt is dat directies en MT's vaak goed weten waarom verandering nodig is. Ze willen bijvoorbeeld de marktpositie van het bedrijf veiligstellen of de voorsprong in de markt borgen. En daarom moet de organisatie op de schop of moeten medewerkers anders gaan werken. Maar wat vaak veel minder duidelijk is, is hoe die verandering moet plaatsvinden. Er is geen doortimmerd plan voor het veranderproces, leidinggevenden gaan gewoon aan de bak en zien wel hoe ver ze daarmee komen.

 

Aandachtspunt 2: Welke reacties krijgt u straks?

In de tweede plaats - en dat gaat ons het meeste aan het hart - nemen veel leidinggevenden niet de moeite of vinden ze het lastig om psychologische reacties van medewerkers op verandering te voorspellen. Daar is nog veel winst te boeken. Want als je reacties op veranderingen begrijpt en weet hoe je ermee moet omgaan, kan je veranderingsprocessen veel beter managen.

 

Drie tips voor succesvolle veranderprocessen

  1. Houd er rekening mee dat de verandering voor de organisatie misschien wel noodzakelijk en duidelijk is, maar voor de medewerker een directe bedreiging kan vormen. Zijn persoonlijk gevoel van veiligheid kan in gevaar komen. Het gaat hier om angst of onzekerheid om de huidige situatie los te laten voor wat anders, nieuws en onbekends. Die reactie is voorspelbaar en kan dus gemanaged worden met een zorgvuldig geplande benadering.
  2. Een medewerker die - al dan niet schoorvoetend - op een andere manier aan de slag gaat, loopt vaak tegen problemen aan. Het werkt niet meer zoals het altijd werkte. Directies en managers moeten op dit punt concrete hulp en begeleiding bieden, zodat een medewerker oplossingen ziet en weer grip, controle en voldoening ervaart.
  3. Door enige tijd consequent aandacht aan bovengenoemde twee punten te blijven geven, ontwikkelen zich nieuwe gewoontes. Het mooie van gewoontes? Je hoeft er niet naar om te kijken.

 

Een betere verandermanager worden?

Kieboom Training & Development helpt professionals om te gaan met veranderingen én de gevolgen daarvan voor hun persoonlijke ontwikkeling. Zodat ze in staat zijn om het beste uit zichzelf en anderen te halen. Wilt u ook beter leren omgaan met het managen van verandering? Neem dan contact op via 010 441 31 11 of stuur een mailtje naar info@kieboom-training.com.


Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12