010 - 4413111
Home » Back to basics: doe wat je zegt!

Back to basics: doe wat je zegt!


Onvervulde verwachtingen en teleurstellingen zijn een terugkerend thema tijdens coachingsgesprekken. Te vaak komen deze teleurstellingen doordat hun leidinggevenden niet trouw zijn aan hun woord. Daarom een basale, maar belangrijke reminder voor iedereen die op welk niveau dan ook mensen aanstuurt: doe wat je zegt dat je gaat doen.


Waarom is het houden van je woord zo belangrijk?

- Het bouwt geloofwaardigheid: vertrouwen is essentieel om het intrinsieke gevoel van eigenwaarde bij mensen te activeren en daarna hun verantwoordelijkheidsgevoel.

- Het verhoogt de betrokkenheid: het nakomen van beloften zorgt ervoor dat medewerkers en teamleden gemotiveerd zijn om persoonlijke en organisatorische doelstellingen te realiseren en bereid zijn om zelfstandig verandering te omarmen.

- Het wint respect: door te doen wat je zegt dat je gaat doen, ontwikkel je een reputatie die staat voor effectiviteit en betrouwbaarheid. Zelfs bij mensen die het niet met je eens zijn.

- Het ontwikkelt een bewonderenswaardige kwaliteit als leidinggevende: effectief en doelgericht leiderschap vereist de moed om de waarheid te spreken, ook als het ongemakkelijk is.


De onschatbare waarde van integriteit

Spreek de waarheid. Beloof niets als je weet dat je het niet gaat doen. En zorg dat jij doet wat je zegt. Het blijft een verbazingwekkend effectieve manier om mensen voor je te winnen en doelstellingen te realiseren. Integriteit is letterlijk van onschatbare waarde, in het bedrijfsleven en daarbuiten.

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12