010 - 4413111
Home » Autisme op de werkvloer.

Autisme op de werkvloer.


Bart de Kloedoor Astrid Schoormans

Mensen die 'anders' zijn blijven voor veel mensen toch lastig. Tegelijkertijd: ook mensen met autisme laten een bijzonder veelzijdig beeld zien. Dat, terwijl de buitenwereld vaak teruggrijpt op stereotype beelden.

Het verwerken van informatie
Recent was ik op een conferentie over autisme en relaties. Communicatie is hoe dan ook cruciaal, maar bij autisme is dat nog belangrijker. Het verwerken van informatie is moeilijker. Lastig, als wat nu wordt gezegd, wellicht pas vanavond daadwerkelijk wordt verwerkt. Het kan dan belangrijk zijn om van tevoren al duidelijk te weten wat wordt besproken.

Een vol hoofd
"Maar mijn hoofd zit ook weleens vol!", krijgen mensen met autisme regelmatig te horen. Dat klopt ook, maar autisme is wel echt anders. Wij hebben allemaal prikkels nodig om te presteren. Bij autisme kan je soms te sterk, maar ook te zwak reageren op prikkels. "Ik heb je al 3 keer geroepen!" Waarop volgt:"Oh? Niet gehoord!". Is de drempel voor prikkels juist te laag, dan komt er te veel informatie op iemand af en wordt het verwarrend. Als buitenstaander is het belangrijk om goed op te letten of iemand juist te sterk of juist te zwak reageert zodat daar beter mee kan worden om gegaan.

Mediation
Ook tijdens een mediation is dat van belang. Doorvragen, goed luisteren en helder krijgen wat er precies aan de hand is, is normaal gesproken al essentieel, maar bij autisme dus nog meer.

Los daarvan: met aandacht naar iemand luisteren is altijd belangrijk. Misschien bent u het dan nog steeds niet met elkaar eens, maar ook met wederzijds begrip wordt de werkvloer een stuk leuker!


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12