010 - 4413111
Home » Altijd mediation?

Altijd mediation?


Bart de KloeDoor Astrid Schoormans

De samenwerking binnen Kieboom Training & Development is gebaseerd op de gedachte dat we het beste uit mensen willen halen. Juridisch gebakkelei maakt dat er niet gemakkelijker op. Bijvoorbeeld omdat niet alle juristen de vaardigheid hebben om hun standpunt op een begrijpelijke manier over te brengen. Kent u dat spelletjes? Dat één iemand een boodschap fluistert in het oor van een ander en dat de derde persoon die de boodschap uiteindelijk hardop uitspreekt iets heel anders laat horen? Dat is een belangrijk risico als anderen een boodschap gaan vertalen. Men herkent zich eigenlijk niet meer in het geschetste conflict. 

Vandaar dat ik er een groot voorstander van ben dat mensen samen de oplossing vinden die voor hen het meest werkt. Maar niet te vroeg! 

Is er überhaupt al geprobeerd om tot een oplossing te komen? Weet de ander al dat er echt iets speelt? Direct een mediator naar voren schuiven, terwijl de ander in de veronderstelling verkeerde dat er nog niet zoveel aan de hand was kan de verstandhouding juist verstoren. Kon hij/zij dat niet even zelf zeggen??! Met als gevolg escalatie doordát mediation wordt ingezet. Dat is uiteraard niet de bedoeling. 

Soms kan het ook zo zijn dat de ander de situatie helemaal niet als probleem ziet. De ánder maakt er juist een probleem van. Maar doordat men elkaar niet begrijpt komt men steeds verder van elkaar af te staan. Mediation helpt dan om de communicatie te verbeteren. Deze situatie komt vaak voor bij situatieve arbeidsongeschiktheid, ofwel, arbeidsongeschiktheid door de situatie op het werk. Bedrijfsartsen kijken in dat geval meestal eerst naar de mogelijkheid of mensen er met elkaar uit kunnen komen. Blijft het probleem of de slechte sfeer bestaan? Dan volgt het advies om mediation op te starten. 

Vandaar dat ik altijd vraag naar wat er al door betrokkenen is ondernomen voordat ik aan de slag ga. Ook ben ik er geen voorstander van dat ik de andere kant mag vertellen dat ik als mediator ben ingevlogen. Daarmee laad ik namelijk de verdenking op me dat ik loopjongen voor de ander ben. Terwijl het gesprek nog zoveel mogelijk door betrokkenen moet worden gevoerd.

Ook ben ik als mediator heel terughoudend wanneer één persoon vooral met juridische vragen zit terwijl er eigenlijk nog helemaal geen gesprekken lopen. Als mediator kan je mensen informeren, maar niét adviseren.  

Tenslotte is mediation vrijwel onmogelijk wanneer mensen uit zijn op de vernietiging van de ander. Vechtscheidingen zijn daarvan het trieste voorbeeld. Het is weer wèl mogelijk wanneer men gevechtsmoe is. Gelukkig. Want alleen door te praten kan je ervoor zorgen dat alle betrokkenen kunnen winnen..


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12