010 - 4413111
Home » Als je niet vraagt… krijg je geen antwoord!

Als je niet vraagt... krijg je geen antwoord!


Bart de Kloedoor Bart de Kloe

Vraag: Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerker bij mij blijft werken?
Antwoord: .....?
Vaak krijg je als ondernemer te horen dat iemand weggaat, als hij of zij weg gaat.

Het lastige aan deze mededeling is dat je als werkgever voor een voldongen feit staat. De medewerker heeft al een denkproces achter de rug en er is dan vaak geen mogelijkheid om hem of haar zo ver te krijgen dat hij of zij blijft. Het bieden van meer salaris, problemen uit de weg ruimen... de vraag is of dit op de lange termijn werkt. Als salaris de motivatie is dat de persoon weggaat, hoe gevoelig is deze dan de volgende keer voor een mooi aanbod?

Het wordt een hele klus weer een juiste persoon te vinden en deze vervolgens weer op niveau te krijgen. Het vragen aan je werknemer hoe je hem of haar bij je organisatie houdt komt vaak wat statisch over en werkt dingen in de hand die je soms helemaal niet zou willen. Uit onderzoek blijkt verder dat een medewerker vaak een sociaal gewenst antwoord geeft op de vraag van zijn vertrek.

  • Was er weinig mogelijkheid tot doorgroei?
  • Was er niet duidelijk wat er verwacht werd van de persoon?
  • Was de samenwerking slecht?
  • Voelde de persoon zich niet gewaardeerd?
  • Zijn er beloftes niet nagekomen?
  • Was het plezier in het werk ver te zoeken?


In veel van de gevallen is de werknemer bij afscheid helemaal niet van plan nog een laatste discussie aan te gaan, of bereid feedback te geven aan de werkgever, tenslotte is er een reden dat de persoon weggaat.

Het antwoord ligt vooraan, voor het moment van afscheid, voor het moment dat de werknemer gevoelig werd voor andere aanbiedingen. Het begint bij de aanname, de verwachtingen, de beloning, de beloftes enzovoort. Het antwoord ligt in de tijd dat de werknemer actief is in jouw bedrijf.

Gesprekken tussendoor, beoordeling en functioneringsgesprekken. De verwachtingen, de toegezegde beloningen, de beloftes, de afspraken, al deze punten kun je gestructureerd bevragen mits je deze gesprekken goed inzet.

Kieboom traint jou om het maximale uit je werknemers, organisatie maar ook uit de gesprekken te halen. Je bent constant op de hoogte hoe je werknemer in zijn of haar vel zit, hoe het zit met de productiviteit. Je bent op tijd met bijsturen en hoeft dit niet achteraf drastisch in te zetten.

Efficiënte gesprekken hoeven niet lang te zijn en kunnen er voor zorgen dat je alle bezwaren en of uitdagingen tackelt als het zich voor het eerst voordoet.


 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12