010 - 4413111
Home » Alles in me roept ‘’nee! dat wil ik niet!''

Alles in me roept ‘’nee! dat wil ik niet!''


Door Laura Bais

Is jouw organisatie onderhevig aan veranderingen? Dan ben jij als leider verantwoordelijk om je team mee te nemen in deze veranderingen. 

Veranderingen in de organisatie, ze zijn vaak moeilijk te accepteren door medewerkers die al jaren in een organisatie werken. Vaak hebben medewerkers moeite met verandering omdat ze buiten de gebaande wegen moeten gaan wandelen of anders gezegd: ’’out of the comfort zone’’.

Er zijn drie zones te onderscheiden: de comfort zone, de performance zone en de danger zone. 

Comfort zone: Je voelt je veilig, de omgeving is vertrouwd. Je kent de mensen, je weet hoe alles werkt. je voelt je comfortabel. Je kan het vergelijken met je thuissituatie, lekker veilig en vertrouwd. 

Een comfort zone is geen fysieke plek. Het is niet een ruimte in je huis. Nee, je bevindt je binnen je comfort zone als je dingen doet waarvan je zeker weet dat jij ze wel kunt. Bezigheden die je zonder risico tot een goed einde weet te brengen. Een comfort zone is dus vooral gerelateerd aan jouw zelfbeeld. Je bevindt je in je comfort zone als je jezelf veilig, prettig en vertrouwd voelt met de situatie waarin je je bevindt.

De optimal performance zone: Soms wil je wel eens wat nieuws ervaren. Om die reden gaan we vaak op vakantie en daar kan je deze zone mee vergelijken, je doet graag nieuwe indrukken op en snuffelt aan een nieuwe cultuur en omgeving. Je leert nieuwe mensen kennen en je ontdekt nieuwe plekken. 

Je staat open voor nieuwe ervaringen. Soms doen zich situaties voor waardoor je buiten je comfort zone treedt. Er gebeurt iets, of je stapt op iets af waardoor je niet zeker bent van een veilige, prettige en vertrouwde situatie. Bovendien weet je ook niet of je de betreffende situatie wel bij jou past. Je treedt buiten je comfort zone, maar je voelt je er nog wel comfortabel bij. Het maakt je alert, je registreert meer prikkels, doet nieuwe indrukken op en je hersenen plus je lichaam zijn druk bezig deze nieuwe prikkels te verwerken.

De danger zone: Deze zone kan je vergelijken met situaties waarbij je lichaam gaat reageren. Stel je bent op vakantie en er ontstaat eens situatie waarbij je je steeds onveiliger gaat voelen. Je loopt alleen op straat, in een straatje verderop zie je een groep jongeren lawaai maken. Jij moet er langs en terwijl jij aan komt lopen worden ze steeds bedreigender en het straatje steeds donkerder. Je lichaam gaat reageren op de situatie. Angst dient zich aan. Je lichaam begint met de productie van adrenaline. Dit zijn zogenaamde stresshormonen waardoor bloeddruk en hartslag omhoog gaan. Je spieren spannen zich aan, zintuigen worden scherper (pupillen verwijden) en de pijngevoeligheid daalt. Dit zijn normale reacties op de situatie. Je lichaam maakt zich klaar om te vechten of te vluchten. Je bevindt je in de danger zone.

Waar verandering plaatsvindt

Het is goed om te weten dat mensen vaak bang zijn om in de danger zone terecht te komen als zij iets anders moeten gaan doen dan ze gewend zijn, terwijl er ook nog een relatief veilig gebied is, tussen de comfort zone en de danger zone in.

Ontwikkeling en groei vinden plaats buiten je comfort zone. Als je buiten je comfort zone in je optimal performance zone stapt dan pas ervaar je een toename van zelfvertrouwen, dan zie je kansen. Maar in deze zone schuilen ook gevaren. Het gevaar van falen, van mislukte pogingen, van pijn. Als je dit ziet als iets dat er gewoon bij hoort dan kan je je uitleven en groeien. Je leert nieuwe dingen en ervaart passie. Je durft weer te dromen en merkt dat je het lef hebt om nieuwe ervaringen op te doen.

De meeste mensen hebben het van nature in zich om in hun veilige omgeving te blijven, de comfort zone. Dit komt veelal doordat het verlaten van de comfort zone emotionele spanning oplevert. Deze emotionele spanning is vooral angst. Angst om te falen bijvoorbeeld. Of angst omdat andere mensen er misschien iets van vinden. Angst ook om je zelfbeeld te schaden. Deze angst maken we in ons hoofd soms zo groot dat het lijkt alsof het verlaten van de comfort zone betekent dat we direct in de danger zone terecht komen. Echter blijkt dat in de praktijk niet zo te zijn.  

Als leidinggevende kan je een belangrijke rol spelen in de groei en ontwikkeling van je medewerkers, door mensen uit te dagen uit hun comfort zone te treden. 

Als je leiding geeft, realiseer je dan dat de meeste mensen in eerste instantie de neiging hebben om in hun comfort zone te blijven. Alles in hen roept ‘’nee’’ dat wil ik niet! Wil je een organisatie bouwen die snel reageert op de omgeving, kijk dan in hoeverre je je mensen kan uitdagen om in de optimal performance zone te werken. 

Kieboom faciliteert in veranderingsprocessen waarbij medewerkers geprikkeld en uitgedaagd worden om uit de comfort zone te stappen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op. 

 

 

 

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12