010 - 4413111

Ton van den Brule

Directeur/eigenaar Van Santen Verzekeringen


"Al drie jaar lang probeerde ik zelf een cultuurverandering te bewerkstelligen in mijn bedrijf. Nadat ik tegen barriëres aan bleef lopen, heb ik Kieboom Training & Development ingeschakeld. Aanvankelijk was ik sceptisch over de kosten van het fenomeen training. Maar ik heb ontdekt dat het loont om te investeren in mensen.” 

- Ton van den Brule -

Ton van den Brule

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Ton van den Brule en sinds een kleine tien jaar ben ik algemeen directeur van Van Santen Verzekeringen in Capelle aan den IJssel. We adviseren en bemiddelen in financiële producten zoals verzekeringen, hypotheken en pensioenen.

Waarom heb je contact gezocht met Kieboom?

Van Santen Verzekeringen was lange tijd vooral een administratief ingesteld bedrijf, terwijl we een dienstverlenend product bieden. Bovendien lag er een kloof tussen de binnendienst en de commerciële buitendienst. Daarom wilde ik de cultuur van het bedrijf veranderen. Geen makkelijke opgave, want veel medewerkers waren al lang in dienst en gehecht aan de bestaande situatie. Nadat ik drie jaar lang tegen barriëres aanliep bij het doorvoeren van veranderingen, kwam ik in contact met Kieboom Training & Development. Trainer-coach Hans Kieboom wist te vertellen welke veranderingen nodig waren en stelde een programma op dat was afgestemd op onze situatie.

Wat was je eerste indruk van Kieboom?

Ik had geen ervaring met externe training, dus ik vroeg me af wat me te wachten stond. Ook vond ik de kosten hoog. Kieboom heeft ons echter op een hele prettige manier ervaring laten opdoen met het fenomeen en laten zien dat investeren in mensen de moeite waard is.

Wat heeft Kieboom voor jou betekend?

Kieboom greep ons jaarlijkse uitje naar de Ardennen aan voor zijn eerste sessie.

Met outdooroefeningen leerde hij het team wat het is om uit je ‘comfort zone’ te stappen om te leren en te groeien. Een eyeopener, zeker als je later de videobeelden samen terugkijkt. Dat leidde bij iedereen tot het besef dat er wat moest veranderen bij Van Santen. Tijdens het weekend heeft Kieboom alle medewerkers betrokken bij de vraag hoe we met elkaar, klanten en leveranciers willen omgaan. Dat was niet altijd makkelijk, omdat je eerst door het stof moet voordat je kunt gaan bouwen. Maar uiteindelijk kom je er allemaal beter uit.

Hoe zou je het resultaat van jullie samenwerking omschrijven?

Als organisatie zijn we veel beter in staat om met veranderingen om te gaan. We zijn professioneler geworden, maar niet harder. Wij horen van verzekeraars dat wij een bedrijf zijn dat voorop loopt in de markt als het gaat om klantgerichtheid. Daar heeft Kieboom absoluut zijn rol in gehad. Wij hadden niet gestaan waar we nu staan zonder de begeleidingstrajecten.

Hoe heb je de samenwerking met Kieboom ervaren?

Als ik zaken doe, vind ik persoonlijk contact belangrijk. Dat was er vanaf het begin. Kieboom werkt bovendien gedreven. Dat zie je terug in zijn trainingen en de manier waarop hij met mensen omgaat. Hij heeft respect voor de manier waarop ze in het leven staan en weet te onderscheiden wat je kunt trainen en wat je op een andere manier moet aanpakken. Van daaruit doet hij ook zinvolle aanbevelingen over het oplossen van veranderingsvraagstukken.
Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12