010 - 4413111

Daniel Renger

Voorganger Evangelisch Centrum Europoort


"Bij Evangelisch Centrum Europoort in Rotterdam stonden we voor de uitdaging om een relatief nieuwe betaalde kantoorstaf van zeven medewerkers tot één team te smeden. Kieboom Training & Development bracht onze behoeften goed in kaart en zette dat om in een uitdagend programma met heldere doelstellingen en een duidelijk plan van aanpak. Na een midweek in de Ardennen is een gezonde feedbackcultuur ontstaan en is de onderlinge samenwerking tussen medewerkers verbeterd.”

- Daniël Renger -

Daniel Renger  Voorganger Evangelisch Centrum EuropoortWie ben je en wat doe je?

Ik ben Daniel Renger. Als eindverantwoordelijk voorganger van het kerkgenootschap Evangelisch Centrum Europoort in Rotterdam geef ik leiding aan een kantoorstaf van zeven betaalde medewerkers.

Waarom heb je contact gezocht met Kieboom?

In september 2009 is het merendeel van het hierboven genoemde team in dienst getreden. Hierdoor ontstond een totaal nieuwe teamdynamiek en cultuur. De groep moest tot een team gesmeed worden. Tegelijkertijd wilde ik zowel op team- als individueel niveau de persoonlijkheden en talenten van mensen maximaal tot ontwikkeling laten komen. Om dit proces te bevorderen is met Kieboom Training & Development contact gezocht.

Wat was je eerste indruk van Kieboom?

Wat mij opviel was het snelle analytische vermogen van trainer-coach Hans Kieboom om tot heldere doelstellingen voor de door hem voorgestelde teamdagen te komen. Ook had hij voor het einde van het eerste gesprek een helder en op maat geschreven plan van aanpak geformuleerd op basis van ónze behoeften.

Wat heeft Kieboom voor jullie betekend?

Hans heeft met iedere medewerker een diepte-interview gehouden om hun individuele behoeften in kaart te brengen. Daarna zijn we het team een midweek naar de Ardennen geweest voor een programma van teambuilding en training. De ochtendsessies werden gebruikt om te werken aan een gezonde teamcultuur en het leren kennen van elkaars sterke punten en unieke persoonlijkheid. Wat opviel daarbij was dat Hans Kieboom altijd uitgaat van het positieve en helpt om dat te benoemen bij elkaar. Daarnaast leert hij het team om op een gezonde wijze feedback te geven. Wat we ’s ochtends leerden, brachten we ’s middags in de praktijk bij outdooractiviteiten. De moeilijkheidsgraad van deze opdrachten werd geleidelijk opgevoerd. Na elke opdracht gaf Hans heldere, op de persoon gerichte positieve en opbouwende feedback. Deze feedback werd vervolgens geïntegreerd in de volgende opdracht om te toetsen of er ook daadwerkelijk iets mee gedaan werd.

Hoe zou je het resultaat van jullie samenwerking omschrijven?

Hans schatte goed de behoeften, kwaliteiten en blinde vlekken van iedereen in. Hij schuwde de confrontatie ook niet om mensen te confronteren met blinde vlekken, als die aanleiding tot irritatie gaven bij andere teamleden. Door de teambuildingsweek is er bovendien een gezonde feedbackcultuur ontstaan. Dat heeft weer geleid tot groei in onderling samenwerking op kantoor.

Hoe heb je de samenwerking met Kieboom ervaren?

Als bijzonder prettig. Hans liet duidelijk merken dat hij het beste voor had met het team en gaf zich meer dan honderd procent om het beste uit onze gezamenlijke tijd te halen. Hij is een bijzonder goede communicator en erg prettig in de persoonlijke omgang. Ik zou Kieboom Training & Development dan ook van harte aanbevelen voor coaching en training van individuen en teams. Ze zijn buitengewoon goed in staat om groepsprocessen te begeleiden, helder feedback te geven en het beste naar boven te halen in het team en de individu.


Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Zaagmolen 29
2906 RJ Capelle a/d IJssel

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12