010 - 4413111

Cor Bremmer

commercieel directeur bij Beekenkamp Plants B.V.

,,Voordat de training begon waren sommige medewerkers best sceptisch. Als groep hadden we al meer dan 1.000 keer op een beurs of open dag meegedraaid. Kieboom ging daar professioneel mee om, ontwikkelde een training die aansloot bij onze behoeften en hielp om beursdoelstellingen SMART te krijgen. Na afloop was iedereen enthousiast.’’

-Cor Bremmer-

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Cor Bremmer, commercieel directeur bij Beekenkamp Plants B.V. Beekenkamp Plants B.V. is een toonaangevende leverancier van jonge groenteplanten voor de Cor Bremmer commercieel directeur bij Beekenkamp Plants B.V.professionele markt. We zijn tevens een middelgrote veredelaar en leverancier van jonge planten van kamer- en tuinplanten. Ik ben er verantwoordelijk voor de verkoop, marketing en productontwikkeling van onze sierteeltproducten. Beekenkamp Plants B.V. is onderdeel van de Beekenkamp Groep, een familiebedrijf uit het Westland. Dochteronderneming Deliflor is wereldmarktleider in snijchrysanten. Daarnaast zijn we met Beekenkamp Verpakkingen een nichespeler als producent van hoogwaardige verpakkingsmaterialen.

Waarom heb je contact gezocht met Kieboom?

Eigenlijk heeft Kieboom Training & Development ons opgezocht. Ik wilde wel kennismaken omdat ik de behoefte had om samen met de salesmanagers en de vertegenwoordigers een beurstraining te doen. Ik heb gelijk gemeld dat we bij Beekenkamp niet vaak werken met externe adviseurs en dat hij dus niet direct moest rekenen op een opdracht. Dat weerhield Hans Kieboom er niet van om toch bij ons langs te komen.

Wat was je eerste indruk van Kieboom?

Vlak na ons eerste contact hadden we open dagen waar we zo’n 1.800 mensen hebben ontvangen. Ik had tegen Hans gezegd: ‘als je een indruk wilt krijgen van ons bedrijf en het verkoopteam, dan moet je daar langskomen’. Dat heeft hij gedaan. Hans is heel rustig en stelt vooral vragen. Daardoor kreeg ik het vertrouwen dat we niet zomaar een standaard lesje zouden krijgen, maar een training die bij ons past.

Wat heeft Kieboom voor jou betekend?

Voordat de training begon waren sommige medewerkers best sceptisch. Als groep hadden we meer dan 1.000 keer op een beurs of open dag meegedraaid. Eén collega had uitgerekend dat hij in zijn carrière bij elkaar één jaar en 3 maanden op een beurs of open dag had gestaan. Er was ook een collega die na de kennismaking met Hans zich afvroeg of we er wat mee zouden opschieten. Ik heb deze opmerkingen open met Hans besproken en daar ging hij heel professioneel mee om. Toen we de training gedaan hadden, was iedereen enthousiast. We hadden vlak daarna een beurs in Duitsland en daar hebben Hans en zijn co-trainer Daan Schmidt ook nog tips gegeven. We hebben echt als team geopereerd.

Hoe zou je het resultaat van jullie samenwerking omschrijven?

Hans heeft zich goed ingeleefd in Beekenkamp en wat we als verkoopteam nodig hadden. De behoefte is bepaald door persoonlijke interviews en een enquête. Daan Schmidt heeft vooraf met de salesmanagers een aanzet gegeven om de doelstelling voor de beurs SMART te krijgen. De training sloot heel goed aan bij de behoefte. Gezien de internationale samenstelling van ons team is de training in het Engels en Nederlands verzorgd. We hebben ook genoten van het rollenspel. Sommigen zagen er best tegenop, maar na een paar keer hadden we meer dan genoeg liefhebbers die de rol van de veeleisende klant of een onwillige prospect op zich wilden nemen.

Hoe heb je de samenwerking met Kieboom ervaren?

Zeer plezierig. Kortgeleden hadden we weer een open dag. Het mooiste compliment kreeg ik van een grote klant. Die zei dat het hem was opgevallen dat er bij Beekenkamp een hele positieve sfeer was en dat hij heel vriendelijk welkom werd geheten. Hij zag dat we elkaar als collega’s hielpen. We zijn een echt team.


meer informatie

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12